‘20 bin öğrenci ile vekil sayımız artacak’

905

Kütahya Belediyesi, Belediye Meclis Toplantısında konuşan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, ilimizde bulunan üniversite öğrencilerinin halk ile daha fazla kaynaşması için bazı çözüm önerilerinde bulundu.
Milletvekili Erbaş ; “20 Bin öğrenci kaydını Kütahya’ya aldırırsa hem gelirimiz artacak hem de vekil sayımız altıya yükselecektir. Son zamanlarda kampüs çevrelerinde hızlı bir şekilde yapılanma oluşmaktadır. Ancak kampüs çevresine kesinlikle ticari alan yapılmamalıdır. Yoksa öğrenci şehir merkezine inmez.” dedi.
Erbaş ayrıca ilimizdeki kafelerin haftada bir gün geç kapanması gerektiğini, oturacak kafe bulamayan gençlerin farklı yerlere gittiğini ifade etti.

“KAMPÜS ETRAFINDA TİCARİ YAPILAŞMAYA DUR DEMEK LAZIM”
Kampüs çevrelerine yapılacak ticari alanların öğrencileri şehirden uzaklaştıracağını belirten Erbaş ; “ Üniversiteler ister istemez şehir dışında çıkıyor yerleşke olarak. Buradaki en büyük tehlike şudur. Sizler yerleşke etrafında ticari yapılaşmaya izin verirseniz şehir esnafını öldürürsünüz. Kesinlikle üniversite etrafında özellikle ticari yapılaşmaya dur demek lazım. Acil, öğrencinin hemen ulaşması gereken eczane, fırın gibi buna benzer birkaç dalın dışında öğrenciyi mutlaka şehir merkezine indirmek zorundayız. Eğer öğrenciyi yerleşke ve yerleşke etrafıyla sınırlı tutarsak üniversite bize el sallar. Bunun hiçbir karşılığı yok. ”dedi.

“KAFELERDEKİ KAPANIŞ SAATİNİ İLERİYE ALALIM”
İlimizde bulunan kafeler kapanınca öğrencilerin farklı mekânlara gittiğini söyleyen MHP Milletvekili Ahmet Erbaş ; “Belki içinizde tasvip etmeyenleriniz olabilir, aykırı gelebilir ama şöyle biraz mantıklı düşünürseniz, biraz da sağını solunu düşünürseniz ne demek istediğimi anlayacağınızdan eminim. Haftada bir gün dahi olsa, yaklaşık 200’e yakın kafe var, bunların kapanış saatlerini biraz ileriye alalım. Kabul etseniz de etmeseniz de bu kafelerde alkol yok ama bu çocuklar kafeler kapandıktan sonra belli yerlere gidiyorlar. Madem bunlar ders çalışmıyorlar, biz bunları Kütüphaneye de gönderemiyoruz, hafta da bir gün dahi olsa, bu öğrencinin gittiği kafelerdeki saati biraz ileriye alalım. Yeni nesil bizim gibi değil, gerçeği kabul etmek lazım, ona göre de planlamamızı yapmamız lazım.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir