‘10 yaşındayız otizmin farkındayız’

854

Kütahya Otizm Derneği, kuruluşunun 10. yılını üyeleri ile birlikte pasta keserek kutladı.
Dernek binasında düzenlenen kutlama etkinliğinde konuşan derneğin kurucu başkanı Nigar Çelik, şunları söyledi: “Derneğimiz bundan 10 yıl önce kuruldu. Kurduğumuzda 3 tane otizmli çocuğumuz vardı. Bu zorlukları ailelerle birlikte hareket edersek aşarız diye düşündük. Tek amacımız otizm nedir, insanlara bunu anlatmaktı. Bir avuç toplulukla bunu anlatmak hakikaten zor oldu. Zamanla kayıtlı öğrenci sayımız 65-70’i buldu. Bir o kadar da etrafta kaynaştırma öğrencilerimiz var. Bir bakıma sevindirici bir bakıma üzücü. Üzücü çünkü keşke bu kadar sayıları artmasaydı. Sevindirici tek tarafı hep beraberiz aileler ve çocuklar için topluma kaynaşma birlik ve beraberlik duygusunu aşılamadır. Derneğimiz başta tanınmasa da şu anda tanınıyor. Geçen sene derneğimizi Ali İhsan Yıldırım hocamıza devrettik. Çünkü benim de bir otizmli çocuğum var 21 yaşında ve okuldan mezun oldu. Bizim için gönüllü olmak esastır. Çocuğu otizmli olan ailelerimiz bizimle koşturuyor olması ve otizmli çocuğu olmamasına rağmen bizimle olan ailelerimiz de bizi çok destekliyor ve mutlu oluyoruz. Otizm dünyada daha iyiye gidiyor.”
Dernek üyesi aileler de dernekle birlikte hareket etmenin kendilerine çok faydalı olduğunu belirterek yetkililere teşekkür ettiler.
Üyelerden Zehra Yanar da 2 oğlunun da otizmli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ” Kütahya otizm derneği bizim hayatımızı değiştirdi. Otistik çocukların ortamlara uyum sağlamasında problemleri vardı. Ama dernek aracılığı ile sosyal ortamlara girerek davranış problemleri azalırken iletişimimiz artmış durumda. Aynı zamanda bize destek sağlayan cafelerimiz çocuklarımızın orada birer saat garsonluk yapması bizi ve çocukları mutlu etti. Otizm tek başına mücadele edilecek bir şey değil. Bütün halkımızın bize duyarlılık sağlamasını istiyoruz. Çünkü bizim çocuklarımız ortama girdikten ve belirli zaman geçtikten sonra adapte olabiliyorlar. Dernek başkanımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir