Üreticilere makine ve ekipman desteği

907

Kütahya Tarım ve Orman Müdürlüğü, yerel projeler kapmasında İl Özel İdaresi kaynakları ile temin edilen 5 adet makine ekipmanların teslimi için Dumlupınar ilçesinde tören düzenledi.

“İLÇEMİZ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
Dumlupınar Kaymakamı Abdülkerim Abbasoğlu, törende yaptığı konuşmada, üreticilere makine ve ekipman desteğinin sağlandığı bir programda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.
Dumlupınar ilçesinde göreve başladığından bu yana ilçeye bir şeyler katmak adına yoğun bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Abbasoğlu, şunları söyledi: “Yapılan bu makine ekipman dağıtımı yaptığımız işlerin en somut örneklerinden biri oldu. Hükümetimizin son dönemlerde yapmış olduğu desteklere baktığımız zaman temelinde kooperatifçilik, birlik ve beraberliği önceliyor. Bu yüzden biz ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek bu kurtuluş topraklarına en iyi şekilde hizmet etmiş olacağız. İnşallah bu proje öncü olur ve devamı gelir.”

“TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK BİR SİSTEME DOĞRU GİDİYORUZ”
Projeye desteklerinden dolayı İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt da, “İşin teknik kısmını il ve ilçe tarım olarak bizler yürütmüş olsak da kaynağımız tamamen İl Genel Meclisidir. Yerel projelerimizde 2019 yılı için 15 adet projemiz var. Bu sayı daha fazla ama 15 tanesi somut projelerimizden. Projelerimizde destekleme kriteri olarak toplu müracaat ile olmakta. Kooperatifçilik, bir araya gelme burada da büyük önem arz ediyor. Biz bu çalışma ile gerçekten Türkiye’ye model olacak bir sisteme doğru gidiyoruz. Bu sistemin adı, arazi mülkiyet hakkında dokunmaksızın ürün bazında birlikte üretim projesi. Makine ve ekipmanlar Dumlupınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifine tahsis edilerek üreticilerimize kullandırılacak.”

“PROJEYİ YAPAN BİZDEN KAYNAĞI ALACAK”
İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte makine ekipman desteği için hazırlanan projelerin bir bütün halinde gelmesi halinde destekleme kararı aldıklarını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ise şunları kaydetti: “Biz tarımı oldukça önemsiyoruz. Bunun için meclisimizde ilçelerimize, tarım teşkilatımıza 1 milyon 250 bin lira kaynak ayırdık. Hiçbir ilçeyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Projeyi yapan bizden kaynağı alacak dedik. Biz Dumlupınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin hazırlamış olduğu projeyi itirazsız kabul ettik. Bizim amacımız, bu topraklara olan vefa borcumuzu ödemek. Şimdi yeni bir anlayış geliştirdik, ortak kullanım anlayışı. Bunu burada kaymakamımızın, kooperatif başkanımızın öncülüğünde en iyi şekilde uygulayacağımıza inanıyoruz. Bu makinalar iş olması halinde 12 ay çalışabilecek makinalar. İşte bunun dönüşümünü, paylaşımını, planlamasını kooperatif başkanımız, muhtarımız yapacak. Böylelikle bu makinalar bütün köylerimize hizmet edecek. Bu anlamda yapacağınız bütün çalışmalara destek vereceğiz.”
Dumlupınar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fırat Altıntaş ve Dumlupınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Doğan’ın birer konuşma yaptığı törende makine ve ekipmanların üreticilere teslim yapıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir