İlkokul Öğrencilerine Güneydoğu Anadolu Bölgesi tanıtıldı

2599

Cahit Zarifoğlu İlkokulu 4/A Sınıfı öğrenci ve velileri 2023 Kütahya Eğitim Vizyonu kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesini tanıttılar.

Her hafta farklı bir bölgenin tanıtımı yapılan okulda bu hafta da 4/A sınıfı öğrencilerine Güneydoğu Anadolu Bölgesi her yönüyle tanıtıldı.
Bölgeye ait kıyafetler, halk oyunu gösterileri, şark köşesi, kahve makinesi ile kahve çekimi ve kahve ikramının yanında yöreye has yiyeceklerden çiğ köfte, mercimekli bulgur pilavı, içli köfte, börek türleri Gaziantep usulü yüksük çorbası gibi yiyecekler tanıtıldı ve satışı yapıldı.

Ayrıca bölgeye ait kültürel değeri olan su kapları, kahve fincan takımları ve bakır kaplar tanıtıldı. Geleneksel yer sofrası da kuruldu. Bölgenin kıyafetlerinin de sergilendiği etkinlikte yine bölgenin müziği eşliğinde halk oyunları oynandı. Bölgenin şehirlerine ait gösterim yapıldı.

Etkinlikte sergilenen bölgenin yiyecekleri ile diğer yiyecekler katılımcılara satılarak gelir elde edildi. Elde edilen gelir de Okul Aile Birliğine bağışlandı.

“Okulda her hafta farklı bir sınıfa farklı bir bölgenin tanıtımının yapıldığını belirten okul müdürü İdris Işıklı, “Bu etkinliklerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında yapılmaktadır. Bu sayede bölgelerin kültürünün ve yiyeceklerinin öğrencilere yaparak yaşayarak öğrenmeleri sağlanmaktadır. Bu haftaki etkinliğin de dolu dolu geçti. İki günde hazırladığımız etkinliğimize yoğun bir katılım gerçekleşti. Etkinliğimizin hazırlanmasında katkılarından dolayı sınıf velilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir