Kütahya’da görme engelliler yarıştı

833

Kütahya’da, görme engelli bireylere yönelik genel kültür bilgi yarışması düzenlendi.
Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şubesi tarafından, Kütahya Gençlik Merkezinde düzenlenen yarışmada 10 görme engelli birey yarıştı.
Görme engelli yarışmacıların belirledikleri doğru seçenekleri sunma konusunda ise her yarışmacının yanında bulunan refakatçileri yardımcı oldu.
Derneğin Kütahya şube başkanı İsmail Barış, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmanın ilkini gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.
Yarışmayı geleneksel hale getirerek bölge ve Türkiye geneline yaymayı hedeflediklerini de dile getiren Barış, şunları kaydetti:
“Dernek olarak kuruluşumuzdan itibaren görme engelli bireylerimizin hayatına olumlu şekilde katkı sağlayacak faaliyetler sürdürülmektedir. Bu anlamda görme engelli bireylerimiz arasında bir genel kültür bilgi yarışmasını tertip ettik. Bu yarışmayla aynı zamanda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda bununla birlikte önümüzdeki süreçte bölge ve bölgeler arası Türkiye görme engelliler bilgi yarışmasının da temellerini atmış bulunuyoruz. Buradaki amacımız hem görme engellilerimize hizmet etmek hem de yarışma ile ilimizin adını Türkiye’de duyurabilmek.”
Yarışma sonrasında yarışmaya katılanlara katılım belgeleri ile beyaz baston verildi.
Yarışmada başarılı olan ilk üç yarışmacıya da ödülleri, belediye başkan yardımcısı İlyas Bahar, Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan ile Gençlik Merkezi Müdürü Ercan Şirin tarafından kupa ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir