‘Hizmetlerimizle şaşırtacağız’

875

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, söz verdikleri projeleri hayata geçirmeye başladıklarını, yapacakları çalışmalarla Kütahya’yı şaşırtacaklarını söyledi.
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ve üyeleri Kütahya Belediye Başkanlığına seçilen Alim Işık’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEYE BAŞLADIK”
Cemiyet Başkanı Sağlam ve gazetecilere teşekkür eden Belediye Başkanı Alim Işık da seçim öncesi vatandaşlara verdikleri sözlerin yerine getirilmesi yönünde titizlik ile çalıştıklarını belirtti.
Çalışmalara açık kapı belediyeciliği ile başlayarak belediye hizmet binasında eksikliğini hissettikleri bayrak direği, anıt ve benzeri gibi olmazsa olmazlar ile ilgili ilk talimatı verdiğini dile getiren başkan Işık, “Açık kapı belediyecilik anlayışını uygulamaya geçirdik. Buraya gelen vatandaşlarımızın işi bitinceye kadar mesailerimiz devam ediyor. Önemli gördüğümüz konulardan birisi şeffaf belediyecilik gibi bu belediyeciliğin gereği olarak e-ihaleye geçtik. Geçen hafta itibariyle elektronik olarak bundan sonra belediyemizde kimseye ihale konusunda görüşmeye gerek kalmadı. Bundan sonra vatandaşlarımız bu ihale sistemine katılıp ihaleye girebiliyorlar.
Diğer temel vaadimiz katılımcı belediyecilikti. Bunun gereği olarak meclis üyelerinin yerel dağılımından başladık herkes aynı muameleyi gördü partilerimizin belediye meclis üyesi olanları dikkatte alarak beş kişiden oluşan herhangi bir komisyonumuzdaki üye dağılımı2,2,1olacak şekilde üç partiye dağıtıldı. Ayrıca gerek Encümen toplantılarına gerek komisyon toplantılarına ve meclis toplantılılarına gündem ile ilgili sivil toplum örgütleri, vatandaşlarımız davet edilerek herkese açık bir toplantı yapılıyor ve kararlar bu yönde alınıyor.”

“YAPACAĞIMIZ HİMZETLERLE ŞAŞIRTACAĞIZ”
Projeleri yavaş yavaş uygulamaya geçirdiklerini de kaydeden Işık, “Önümüzdeki günlerde vaatte bulunduğumuz projelerimiz meclisten geçirilerek yavaş yavaş uygulamaya konulacağını hep beraber yaşayacağız. İlk meclis gündemimizde birkaç sosyal sorumluluk projesi ile dışarıdan gelen öğrencilerimizin ikametlerini buraya aldırmaları doğrultusunda onlara yapılacak ödemelere yönelik gündemimiz olacaktır. Genç nüfusun artması konusunda önemsediğimiz projeler arasında e-İmal Projemizde 2019 yılı içerisinde önemsediğimiz projeler arasında ve bu yıl içeresinde tamamlamayı planlıyoruz. Bu projenin bütçesi açık imal bütçesi olarak planlanmış 410 milyon TL gelire karşılık 540 mil TL’lik bir gider ile çalışıyoruz. İl sözlerden birisi ise yılsonunda kadar herkes bütçeye göre çalışmalar yapsın gelir arttırıcı kaynaklar neler ise bize getirsin yılsonunda ise denk bütçeye dönüştürüp 2020 yılında Kütahya için harcamalar yapalım. Yapılacak çok işimiz var. Hizmetlerimizle şaşırtacağız ve şaşırtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“KÜTAHYA PAYDASINDA BULUŞACAĞIZ”
Işık’a başarılar dileyen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Kütahya basınının kentin menfaatleri doğrultusunda fedakarca görev yaptığını belirtti.
Belediye hizmetlerinin de vatandaşlara yönelik olacağını ve bu çalışmaların da kamuoyuna duyurulması noktasında yerel ve ulusal basın temsilcilerinin duyarlı davranarak çalışmalara destek verileceğini de ifade eden Sağlam, Kütahya için atılacak her olumlu adımın arkasında olacaklarını söyledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir