23 Nisan coşkuyla kutlandı

840

Kütahya’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Törenlerde 23 Nisan coşku ile kutlanırken İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “Medeniyetlerimize sahip çıkan nesiller yetiştirmeye özen gösteriyoruz” dedi.
Zafer Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başlayan tören Dumlupınar Spor Salonunda devam etti.
Buradaki törende Vali Ömer Toraman, Garnizon Komutanı Necati Gündüz ve Belediye Başkanı Alim Işık, öğrencilerin bayramını kutladı.
Törene, protokol üyeleri ile öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi.

“23 NİSAN DÜNYADA İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMIDIR”
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99.yıl dönümünün mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu anımsatan Başyiğit, şunları kaydetti: “Türk ulusu tarihimizde önemli bir başlangıç olan 23 Nisan 1920’de yazgısının ne olacağına ancak kendisi karar vereceğine Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak dünyaya ilan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Paşa halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözleriyle dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmak ile birlikte Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Verdiği bağımsızlık mücadelesiyle mazlum milletlere örnek olmayı başarabilmiş olan ülkemiz bugün her alanda kalkınan ve gelişen çağdaş ülkelerle yarışa bilen bir ülke haline gelmiştir.”

“MEDENİYETLERİMİZE SAHİP ÇIKAN NESİLLER YETİŞTİRMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUZ”
Eğitim camiası olarak çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya çalıştıklarını da ifade eden Başyiğit, “Bu anlayışın nesilden nesille aktarılabilmesi için çocuklarımızın kendine güvenen ve çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci ufku ve misyonu geniş, millî ve manevi değerlere saygılı, kültür ve medeniyetlerimize sahip çıkan nesiller yetiştirmeye özen gösteriyoruz. Çocuklarımız zengin kültürümüzden, milli tarihimizden güç alarak ülkemizi daha da ileri seviyelere taşıyacak bizden maziyi değiştirme gücüne sahip değiliz belki ama istikbali bugünden başlayarak çocuklarımız için şekillendirebiliriz. Sevgili çocuklar sizin diliniz evrenseldir Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimiz olarak görmüş ve size duyduğu güvenin göstergesi olarak 23 Nisanı size armağan olarak hediye etmiştir. Bizler ise dünyada çocuklara bayram olarak hediye edilen ve bu bayramı dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olmanın gurunu yaşamak aynı zamanda bu geleneği devam ettirerek çocuklarımıza yarınımız için güvenmek sorumluluğu düşüyor. Çünkü gelecek sizlersiniz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından şiirler okundu, hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediyeleri protokol üyelerince takdim edildi.
Kutlamalar, halk oyunları gösterileri ve sporcu gruplarının gösterileri ile sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir