Avukatlar Günü kutlandı

1023

Kütahya’da, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Kütahya Barosuna kayıtlı avukatlar, Kütahya Adliyesi önünde düzenlenen törende bir araya geldi.
Törende, Baro Başkanı Ahmet Atam tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Atam, burada yaptığı konuşmada, avukatlık mesleğinin, insanın özgür olmak ve eşit yaşamak arzusu, hakkı olanı elde etmek için ihtiyaç duyduğu yardım ve gereksinim karşısında doğduğunu belirtti.
5 Nisan’ın Kütahya Barosu için ayrı bir öneminin olduğunu dile getiren Atam, şunları söyledi:
“Zira, bu yıl baromuzun 90. kuruluş yıldönümü. Bu vesileyle Kütahya Barosu’nu varlıkları ve emekleriyle 90. yılına taşıyan ve aramızdan ayrılan tüm meslektaşlarımı şükranla ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle 5’inci kez bu kürsüden siz değerli konuklarımıza hitap ediyorum. Hukuk devletinin, adalete olan güvenin ve toplumsal barışın sağlanması ancak, savunma mesleğinin gücü ve bağımsızlığıyla orantılıdır. Bizler mesleğimizi icra ederken hiç kimseye bağımlı olmadık, olmayacağız da. Bağımsızlığımızın tek sınırı, her daim kanunlar ve adalet duygusu oldu. Biz hukuk devleti ve adalet adına mücadele eden avukatlar, hukukun üstünlüğünü hakkıyla gerçekleştirip hayata geçirmek ve savunucusu olmak için yemin ettik.”
Konuşmaların ardından kutlama programı Baro Evi’nde devam etti.
Törene, protokol üyeleri ile avukatlar katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir