Zaferin 104. yılı törenlerle kutlandı

923

Kütahya’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Kütahya Hava Şehitliğindeki tören, protokol üyelerince çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende, Kütahya Hava Er Eğitim Komutanlığını temsilen konuşan Hava Piyade Yüzbaşı Gökay Güneş, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünü, gurur ve heyecanla kutladıklarını belirtti.
Türk milletinin bağımsızlığı uğruna en kutsal varlıklarından fedakarlık etmekten tereddüt etmeyen aziz şehitler ile kahraman gazileri şükran ve rahmetle anıldığını dile getiren Güneş, şunları kaydetti: “Türk milleti, devlet olmanın onuruna ve millet olmanın haysiyetine erişmiş olan büyük kutsal vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla sulayan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna hayatlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi daima bağrına basmış ve onlara sahip çıkmanın haklı gururunu taşımıştır. Bugün, Malazgirt’te, Kosova’da, Niğbolu’da, Mohaç’ta, Yemen’de, Galiçya’da, Kafkasya’da, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kocatepe’de, Kore’de, Kıbrıs’ta ve 15 Temmuz’da meydanlarda, yurdumuzun her karış toprağında ölümsüzlük şerbetini içenlerin günüdür.”
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiği programda protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
Şehitliği ziyaret eden şehit yakınları ile ilkokul ve lise öğrencileri şehit mezarları başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.
Protokol üyeleri, program kapsamında Harp Malulü Gaziler şehit Dul ve Yetimler Derneği ile polis şehitliğini de ziyaret etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir