Eti Gümüş’te sevindiren haber

1393

Kütahya Gümüşköy mevkiinde bulunan Eti Gümüş maden işleme fabrikasının yeniden faaliyete geçeceği, birçok çalışanını da yeniden işe çağrılarak maaşlarının ödeneceği bildirildi.
2004 yılında sonuçlanan özelleşme kapsamında Yıldızlar SSS Holding bünyesine katılan ve halen bir grup şirketi olarak faaliyetlerine devam eden Eti Gümüş AŞ, duraklama döneminin ardından yeniden faaliyete geçiyor.
Yıldızlar SSS Holding yetkilileri, Yoncalı Termal Otelde düzenlediklerini basın toplantısı ile bünyelerinde bulunan Eti Gümüş A.Ş.’nin yeninden faaliyete geçeceğini belirttiler.
Toplantıda konuşan Yıldızlar SSS Holding Metalik Madenler Genel Koordinatörü Mehmet Kaya, yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı Eti Gümüş’ün faaliyetlerini bir müddet durdurma durumu olduğunu hatırlattı.
Yaşanan finansal sıkıntılardan dolayı böyle bir durum yaşandığını dile getiren Kaya, şunları söyledi: “Ama çalışanlarımızın mağdur olmaması ve yeniden üretime geçmek için biz tekrar faaliyete geçiyoruz. Planlamamızı bir ay sonrasına yapmıştık. Ancak saydığımız nedenlerden dolayı bir an önce faaliyete yeniden başlıyoruz. Burası hem dünyanın hem Türkiye’nin önemli maden tesislerinden birisi. Maden tesislerini ayağa kaldırmak zor ama ayağa kalkınca da yeniden kendini çabucak toparlama gibi durumu da söz konusu. Şimdi çalışanlarımızı yeniden işe davet ediyoruz. Yeniden bizimle çalışmak isteyenlere birer maaşlarını ödemeye başladık. Gelmek istemeyenlere de haklarını en kısa süre içerisinde ödeyeceğiz. Bizim kurumumuzda çalışan herkes hiçbir zaman maaşları ve diğer hakları konusunda mağdur edilmedi, bundan sonra da mağduriyet yaşamayacaklar. Bugün yeniden işe çağırdığımız arkadaşlarımız, çalışanlarımız olmak üzere bizden ayrılan arkadaşlarımıza da maaş ve diğer haklarının ödemelerini yapacağız. Bunu hemen yapabiliriz demiyoruz. Ama bu aydan itibaren olmak üzere Haziran’a kadar çalışanlarımızın maaşlarını ödemeyi planlıyoruz.”
Eti Gümüş’ten ayrılıp başka işletmelere gitmelerinden dolayı veya başka sebeplerden dolayı yeniden işe dönmek istemeyenler yaklaşık 100 veya 150 civarında olduğunu da aktaran Kaya, “İşletmemize 650 kişiye kadar kişiyi çalışmaları için çağıracağız. Bize geri dönmeyecek bir kısım da olacaktır. Süreç içerisinde başka işletmelere gitmiş veya bize dönmeyecek olanlar da vardır. Bu sayı kesin değil. Ama şu ana kadar çağırıp da geri gelenlerin oranı yüzde 90’lar civarında” diye konuştu.
Toplantıya Holding ve Eti Gümüş AŞ yetkilileri katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir