“2019, çiftçimiz için çok daha iyi bir yıl olacak”

1274

Bazı açılış ve programlara katılmak üzere Kütahya’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kütahya için yapacakları hizmetleri anlatarak çiftçinin istediği şeker pancarı kotasını yükselteceklerini bildirdi. AK Parti Belediye Başkan adayı Ahmet Sami Kutlu’ya destek isteyen Pakdemirli, 1 Nisandan itibaren Sami Kutlu emredecek, biz yapacağız” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ HİZMETLER DAHA İYİ OLACAK”
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım alanında beklentilerin yüksek olduğunu belirterek, “İnşallah 2019 yılı çiftçimiz, üreticimiz için çok daha bereketli, çok daha iyi bir yıl olacak.” dedi.
Pakdemirli, partisinin Kütahya İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen açık hava mitinginde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin bugüne kadar birçok hizmet yaptığını, bundan sonra yapacakları hizmetlerin daha iyi olacağını söyledi.
Tarım alanında yaşanan sıkıntıları bildiklerini belirten Pakdemirli, “Tarım alanında beklentiler yüksek. Tarımın da sıkıntılarını biliyoruz. Bu ekonomi terörü bizim maliyetlerimizi artırdı. Gübreyi de ilacı da yemi de biliyoruz. İster istemez fiyatlar arttı. Buğdayı da arpayı da bu sene daha pahalıya alacağız. Burada buğday ve arpadaki desteklerinizi 5 kuruştan 10 kuruşa çıkardık. ‘5 kuruş, 10 kuruş ne fark eder’ diyorsunuz ama inanın devlete bedeli tam 750 milyon lira. Cebimizde olan parayı son kuruşuna kadar üreticimiz, köylümüz, çiftçimiz için harcamaya hazırız. Çünkü benim köylüm, çiftçim, üreticim bizim başımızın tacı.” diye konuştu.

“ÇİFTÇİMİZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla üretici ve çiftçilere verilen desteklemelere devam edeceklerini aktaran Pakdemirli, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımıza üreticimizle ilgili hangi konuda gitsek ‘köylümüz başımızın tacı, ne gerekiyorsa yapın’ talimatını veriyor. Biz de oradan bulup, buradan bulup sizleri bir nebze de olsa rahatlatmaya çalışıyoruz. Bunları inanın, çiftçimiz, üreticimiz, köylümüz adına bütçe imkanlarını zorlayarak yapıyoruz. Ama üreticimiz bunu hak ediyor. İnşallah 2019 yılı çiftçimiz, üreticimiz için çok daha bereketli, çok daha iyi bir yıl olacak. Geçenlerde Enerji Bakanımız müjdesini verdi, bundan sonra çiftçimiz elektriğini yüzde 12 daha ucuza kullanacak. 31 Aralık 2019 itibarıyla Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olup da borcunu ödeyememiş, temerrüde düşmüş kardeşlerimiz de yüzde 10 ile bu borçlarını yeniden yapılandırabilecekler.”

“KÜTAHYA^YA HEYBEMİZ DOLU GELDİK”
‘Simav ilçesine tarıma dayalı ihtisas jeotermal ısıtmalı sera organize sanayi bölgesini kuracağız’
Bakanlığının son 17 yılda Kütahya’ya yapmış olduğu hizmetlerle ilgili de bilgi veren Pakdemirli, bundan sonra yapacakları hizmetler hakkında da şunları söyledi:
“Heybemizde Kütahya’ya özel, Kütahya’nın da içinde olduğu 42 ilimizi kapsayan 1,5 milyar liralık ıpart hibe paketini açıklamıştık. Bu hibe paketiyle hayvancılık ve işleme ve pazarlama yatırımlarına destek sağlayacağız. Sektöre göre değişmekle birlikte hibeler yüzde 40 ile 70 arasında. Baba oğluna vermiyor yüzde 70 hibeyi. Kütahya’nın Simav ilçesinde 1 milyon metrekare alanda tarıma dayalı ihtisas jeotermal ısıtmalı sera organize sanayi bölgesini kuracağız. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bu bölgemizde her biri 25 dekar alan ileri teknolojik seralar kurulacak ve 800 ton ürün alacağız. Burada bir yılda 24 milyon kilogram domates üreteceğiz. Böylelikle bin 200 vatandaşımız da iş ve aş sahibi olacak. Pancar ile ilgili şeker ekilen arazileri Kütahya’da artıracağız. Kotaları da buna uygun hale getirip üreticimiz memnun edecek hale getireceğiz. Ormanla ilgili de 55 bin dekar arazide çalışma yaparak 5 milyon fidan dikeceğiz. 2,5 milyon fidan üreteceğiz. Aslanapa ve Simav ilçelerine 2 bal ormanı tesis edeceğiz. 2019 yılında 26 köyde, 800 dekar alanda 27 bin adet badem, ceviz, kuşburnu, fıstık çamı, zerdali, alıç, kızılcık, dut gibi fidanlar dikeceğiz ve bunların bakımını 3 yıl biz yapacağız. Sonra da ücretsiz olarak 49 yıllığına size vereceğiz.”
Konuşmasında AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sami Kutlu için destek isteyen Pakdemirli, bakanlığa bağlı kurumlar tarafından açılan stantları da ziyaret etti.

TAVŞANLI’DA İÇME SUYU İSALE HATTI AÇILDI
Pakdemirli, Tavşanlı ilçesinde yapımı tamamlanan “İçme Suyu İsale Hattı”nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Tavşanlı halkının 40 milyon liralık yatırımla direkt kaynağından getirilen, memba kalitesinde suya kavuştuğunu söyledi.
Türkiye’nin müdahalelerle önünün kesilmeye çalışıldığını belirten Pakdemirli, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin büyümeyle ilgili hızı kesilmeye çalışılıyor. Daha müreffeh ülke olmaması için hızı kesilmeye çalışılıyor. Biz de inadına inadına hizmet diyoruz. Vatandaşa hizmet diyoruz, halka hizmet diyoruz. Bu seçimler iki eksende geçecek. Bir, AK Parti’nin AK belediyeciliğinin devamı, diğer taraftan da sizlerden de 2023 yılına kadar geçerli bir vize aldık. Daha geçen yıl seçim yaptık. Eğer oy oranlarında bir düşme olursa muhalefet gelecek ve diyecek ki: ‘Bakın, oy oranları düştü, seçime gidelim.’
Sizin bu kadar istikrarla bu hükümeti, bu partiyi bu kadar yıl desteklemenize rağmen 16 yılda 13 seçime gitmeye mecbur kaldık.”
Türkiye’nin artık seçime ihtiyacının olmadığını, “seçim” demenin “beklenti” demek olduğunu, beklentilerin ötelenmesi anlamı taşıdığını dile getiren Pakdemirli, AK Parti’nin Tavşanlı Belediye Başkan adayı Mustafa Güler’e destek sözü istedi.
Konuşmanın ardından içme suyu isale hattının açılışı yapıldı.

ALTINTAŞ’TA SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞINA KATILDI
Bakan Pakdemirli, Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde AK Parti’nin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, 24 Haziran 2018 seçimlerinde vatandaştan vize aldıklarını söyledi.
Bu vizenin, 5 yıl boyunca ülkeyi AK Parti’nin yönetmesi olduğunu belirten Pakdemirli, şöyle devam etti: “Şimdi önümüzde yeni bir seçim var, yerel seçimler ama yerel seçimlerdeki başarı veya başarısızlık genel seçimlerle ilgili istek ve talebi tetikleyecek durumda. Yani AK Parti sizin geçen seçimlerde vermiş olduğunuz oylardan daha az alacak olursa, muhalefet de gelecek başınızda boza pişirecek. Diyecek ki ‘Hadi seçime gidelim, hadi seçime gidelim, hadi seçime gidelim.’ Bu millet seçimlerden bıktı, koalisyonlardan bıktı. Çok istikrarlı dediğimiz 16-17 yıllık dönemde bile 13 seçime gitmek mecburiyetinde kaldık. Referanduma gittik. Parti kapatma davası çıktı. Cumhurbaşkanını seçtirmemeye çalıştılar. MİT olayları oldu, 17-25 yargı darbesi oldu, darbe girişimi oldu. Bunların hepsini düşündüğünüz zaman, Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var. Türkiye’de sürekli olarak birileri istikrarsızlaştırılmaya çalışılıyor ve Türkiye sürekli olarak buna maruz bırakılmak isteniyor. Bu anlamda sizler de her zaman demokrasinin, AK Parti’nin yanında oldunuz, hepinize teşekkür ediyorum.”

“AK PARTİYE DESTEĞİNİZ SÜRMEYE DEVAM ETMELİ”
Pakdemirli, bu desteğin sürmesi gerektiğini anlattı.
Günde 18 saat çalıştıklarını ve bundan erinmediklerini dile getiren Pakdemirli, “Bu hafta bir gün bile Ankara’da olmayacağım, sahadayım. Bundan son derece de memnuniyet duyuyorum. 81 ilin 81’ini de tamamlamak üzereyim 8 ayda ama bir yandan da Ankara’da oturup sizlere hizmet edecek projeler yapmamız lazım. Yani kafamız dinç bir şekilde buranın projelerini yapacağız.” ifadelerini kullandı.
Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Altıntaş’ta da bulunan TOKİ konutlarının AK Parti iktidarı döneminde yapıldığını hatırlattı.
AK Parti’nin eser siyaseti yaptığını söyleyen Pakdemirli, şöyle konuştu: “Her ile gidiyorum, her ilde de şöyle yaptığımız yatırımları alt alta koyuyorum, sayılamayacak kadar. Bazen yapmış olduğumuz yatırımları anlatırken, sayarken insanlar sıkılıyor kaçıyor. Bazen de yarıda kesiyorum. ‘Daha sayayım mı?’ diyorum. ‘Say’ demiyorlarsa ‘Tamam.’ diyorum, bu kadar yeter. 16 yılda AK Parti çok büyük eserler koydu. Türkiye’de eser siyaseti yapan tek bir parti var ama en başta tabii vatandaşını düşünen, onun derdiyle dertlenen, ona hizmet götürmeye çalışan başta büyük liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir