Üretken eller kooperatifi açıldı

1623

Üreten kadınların ürünlerine pazar bulması ve yaşam standartlarını yükseltmesi amacıyla kurulan ve Kütahya’da ilk olan “Kütahya Üretken Eller Kooperatifi” açılışı törenle gerçekleştirildi.

“ÜRETEN KADINLARI BEKLİYORUZ”
Kütahya Üretken Eller Kooperatifi hakkında katılımcıları bilgilendiren Kooperatif Başkanı Aylin Girgin Oğuz, “Kadınlarımız meslek edinecek, pazar oluşturacak, e ticaret ve fuarlarda, dükkanlarda ürünlerini satma imkanı bulacaklar. Kooperatifimiz Kütahya’daki üreten bütün kadınlara açık. Şartları uyan tüm kadınlarımızı bekliyoruz” dedi.

“HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİNİZ”
İş kadını Sevim Güral Olgun Kadın Girişimciler Kurulu’nun hayali olan Kütahya Üretken Eller Kooperatifi’nin açılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Kadınları tek bir güç altında toplamak hayalimizdi bunu gerçekleştirdiniz” dedi.

“MARKALAŞMANIN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPACAK”
Daha sonra AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler söz aldı. Kooperatifin başarılı sonuçlar doğuracağını ifade eden Ceyda Çetin Erenler, “Girişimciliğin kadın eliyle birleştiğinde bir değer kazanacağını, güzel eserler üretileceğini hepimiz biliyoruz. Hep birlikte üretelim. Kütahya kültür ve sanat şehri. Burada kadın kooperatifleri markalaşmanın da öncülüğünü yapacaktır” dedi.

“TANITIMDA ÖNCÜ OLACAK”
Kooperatifin Kütahya’nın tanıtımı noktasında öncü olacağını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel’de açılışta bulunmaktan duyduğu mutluluğu paylaşarak kooperatifin hayırlı olmasını diledi.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK BİR GİRİŞİM”
Kütahya Üretken Eller Kooperatifi’nin Türkiye’de örnek bir girişim olduğuna dikkat çeken Tarım Kredi Yem A.Ş. Genel Müdürü Hasan Fehmi Kinay, “İlk kez el emeği göz nuru döken kadınlarımızın iş birliği içerisinde kooperatifleşmek suretiyle ürünlerini pazara sunabilecekleri ciddi bir adım atıldı. Türkiye’de örnek olacak bir girişimde bulundular. Ekonomide, sosyal hayatta, siyasette kadının eli değdikçe elbette ki ülkemizin gelişmesi, hak ettiği noktaya gelmesi, muasır medeniyetler üzerine çıkması mukadderdir. Ülkemizin bu rekabetçi yapısına gerçek anlamda katkı sağlayacak kooperatifleşmenin güzel bir örneğini ilimizde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“KADIN KOOPERATİFLERİ DAHA BAŞARILI”
Kütahya Üretken Eller Kooperatifi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete girmesinin ayrıca mutlu ettiğini dile getiren Vali Dr. Ömer Toraman kooperatifin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye’de köklü bir müessese olan kooperatifçilikte kadın kooperatiflerinin özel bir yere sahip olduğunun altını çizen Vali Dr. Ömer Toraman, “Türkiye geneline bakıldığında daha düzenli, disiplinli ve iş odaklı çalışan kooperatifler kurma konusunda kadınlarımız daha başarılı. Kadın kooperatifleri dediğimizde bu işe katkı sağlayan hanımefendiler buradan elde ettikleri gelirle mutfak masraflarını, harçlıklarını, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabiliyorlar. Bunu küçümsememek lazım. Kütahya’mızda böylesine örnek bir kooperatif kurulduğu için ayrıca mutluyuz. Bundan sonra da faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürütebilmeleri ve ayakta kalabilmeleri için desteğimizi devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Sera AVM’de düzenlenen açılışa Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ile eşi Neşe Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler ile İshak Gazel ve eşi Safiye Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun eşi Aysel Saraçoğlu, Tarım Kredi Yem A.Ş. Genel Müdürü Hasan Fehmi Kinay, Vali Yardımcıları Mustafa Güney ve Arif Yalçın, Kütahya Üretken Eller Kooperatifi’nin Kurucu Başkanı Aylin Girgin Oğuz ile kooperatif üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu yönetimi, iş kadını Sevim Güral Olgun, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir