Kütahyalı öğrencilerden büyük başarı

1579

Kütahya Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, düzenlenen yarışmada madalyalarla döndü.
Kütahyalı öğrenciler, Muğla’nın Fethiye ilçesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Şef Mavi Fethiye Ulusal Yemek Yarışması”nda 1 kupa 7 altın madalya ve 1 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Kütahya’nın yöresel yemekleri ile yarışmaya katılan öğrenciler 1. Gün bireysel yarışmalara katıldılar ve zorlu rakiplerini geride bıraktılar. Öğrencilerden Behiye Nur Çayır “Ana Yemek” Kategorisinde yaptığı “Kiren Soslu Güllaca Sarılmış Levrek” yemeği ile Gümüş Madalya, Seda Eskitürkoğlu “Tatlı” kategorisinde “Kirece Yatırılmış Bal Kabaklı Baklava” ile Altın madalya kazandı.
Yarışmanın ikinci günü ise grup halinde yarışmaya katılan öğrencilerden Ayşegül Dumlubınar – Nihal Kılınç – Melike Özer, Yöresel Kütahya Mutfağıyla Altın madalya aldılar. Son olarak ise Kardelen Havva Tepe – Aslı Köse – Gizem Karacık Kütahya mutfağını modernize ederek hem Altın madalyaların hem de Kupanın sahibi oldular.
Biz de gazete olarak toplamda 1 Kupa 7 Altın ve 1 Gümüş madalyayla Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ve Kütahya’nın gururu olan öğrenciler ve öğretmenlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir