Domaniç Ankara’da tanıtıldı

1223

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD), hazırlamış olduğu Domaniç resimlerini Ankara’da sergiledi.
Dernek üyesi sanatçılar tarafından Domaniç ilçesini konu alan resimlerden oluşan sergi Ankara’da, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sıhhiye Zafer Çarşısı Sanat Galerisinde açıldı.
Sergi, sanatseverler ve Ankara’da ikamet eden Kütahyalılar, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Ankara Şube üyeleri, bürokratlar ve sanatçıların katılımı ile açıldı.
Açılış konuşmasını yapan KUSAD Başkanı Bayram Yıldız, “Bizler, Domaniç’te Osmanlının kuruluşuna, Dumlupınar’da ülkemizin kurtuluşuna tanıklık yapmış toprakların çocuklarıyız; tarihimize, kültürümüze ve sanatımıza sahip çıkarak, tanıtımını sağlamak bizler için tarihi ve vicdani bir sorumluluktur. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmede bizlerden desteklerini esirgemeyen Kütahya Valimiz Ömer Toraman ‘a, Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’na, KUTSO Başkanı İsmet Özoturaç’a, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz’a, İl Özel İdare Sekreteri Murat Koyak’a, UNESCO Temsilcilerine, Kütahyalı İşadamımız Aydın Kılıçkan’a, KİYD Ankara Şube Başkanı Nuri Uygun ve üyelerine teşekkürü bir borç biliriz” dedi.
Domaniç Belediye Başkanı Sahfet Ertürk de, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: “Çalışma ve katkılarından dolayı KÜSAD başkanı Bayram Yıldız’a ve sanatçı üyelerine teşekkür ediyorum. Domaniç görülmesi, gezilmesi gereken bir ilçe. Tarihi ve doğal zenginlikleriyle eşsiz bir bölgedir. Hepinizi Domaniç’e davet ediyorum.”
TES-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem de kendisinin Domaniçli olmasından ve Domaniçle ilgili bu kadar sanat eserini ve hemşerilerini bir arada görmekten ve burada bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti.
Yoğun ilgi ve katılımın olduğu sergi 29 sanatçının 82 eserle katıldığı sergideki eserler Domaniç’in tarihi ve kültürel değerlerini konu alıyor.
Sergi 9 Şubat Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir