Germiyan Kampüsü, Sağlık Bilimlerine devredildi

1288

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında Germiyan Yerleşkesini de kapsayan bazı taşınmazların devir teslimini düzenleyen bir protokol imzalandı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, geçtiğimiz yıl akademik yapısındaki sağlıkla ilgili bölümleri devrederek kurulmasına katkıda bulunduğu Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine Germiyan Yerleşkesi’ni ve bazı taşınmazlarını devretti.
İmzalanan protokol çerçevesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, mülkiyetinde olan Germiyan Yerleşkesi’ni ve Evliya Çelebi Yerleşkesinde bulunan Fizik Tedavi Hastanesinin de içinde yer aldığı 4 parseli Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine devretti.

GÖREN: “GERMİYAN YERLEŞKEMİZİ KSBÜ’YE DEVREDİYORUZ”
Törende konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, şunları söyledi: “27 yıl önce kurulan Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ikinci kez ana çekirdeğini oluşturduğu bir yapının üniversiteye dönüşüne şahitlik ediyoruz. Daha önce Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bizden ayrılarak kurulmuştu. Şimdi de Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin içinde bir yapı iken Mayıs 2018’deki kararnameyle bizden ayrıldı. Bizden ayrılan akademik birimlerle birlikte iki üniversite bir süredir etkinliklerini bu yerleşke içinde birlikte yürütüyordu. Ancak iki üniversitenin de gelişimlerini sağlıklı bir şekilde yürütmeleri için tüzel olarak ayrıldıkları gibi fiziki olarak da ayrılmaları gerektiğini düşündük. Bu protokol kapsamında Kütahya Sağlık Bilimler Üniversitesine, Germiyan Yerleşkesiyle birlikte yaklaşık 430 bin dönüm arazinin devrini gerçekleştirmiş olacağız. Bu devirle birlikte olabildiğince kısa süre içinde yeni bir üniversitenin kuruluşunun önünü açmış olacağız.”

KAVUNCU: “SÜREÇ İKİ ÜNİVERSİTE İÇİN DE SORUNSUZ GEÇECEK”
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu da konuşmasında şunları kaydetti: “7141 sayılı kanunla kurulan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden devraldığı akademik birimlerin yanında yeni akademik birimleri ve kadrosuyla ayrı bir tüzel kişilik kazanarak kurulmuştur. Elbette Kütahya Dumlupınar Üniversitesi kuruluş sürecinde ayrılması planlanan bir üniversite değildi. Ancak iki tüzel kişiliğin oluşturulmasıyla iki üniversite Evliya Çelebi Yerleşkesindeki alanlarda dağınık olarak çalışmalarını sürdürmekteydi. Takdir edersiniz ki, üniversitelerin gelişimleri için fiziki alanlarının belirli olması önemli bir koşuldur ve biz kuruluşumuzdan dönem sonuna kadar olan süreci Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin altyapısıyla tamamladık. Bir önceki Valimiz Ahmet Hamdi Nayir döneminde başlayan ve şimdiki valimiz döneminde de süren görüşmeler sonucunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Germiyan Yerleşkesi ile birlikte Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Fizik Tedavi Hastanesi ve bu hastaneden 112 Acil Çağrı Merkezine kadar uzanan alanın bir kısmını Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine devri bu protokolde öngörülmektedir. Bildiğiniz üzere iki yerleşkede de kullandığımız alanlar var. Germiyan Yerleşkesi’nde Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin üç meslek yüksekokulu ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu yer alıyor. Bizim de Hemşirelik, Sağlık Bilimleri ve Diş Hekimliği Fakültelerimiz ve Enstitümüz Evliya Çelebi Yerleşkesi’nde yer alıyor. Biz, Rektör Hocamla iki üniversite değerinde yükselen bir Kütahya paydaşında bir araya geldik ve her iki üniversitenin de kendi değerlerini kattığı Kütahya için tüm akademik ve idari personelimizle çalışıyoruz. Bu devir teslim sürecinin de her iki üniversitenin personeli için de sorunsuz geçmesi konusunda da hassasiyet gösterdiğimizi bilmenizi isteriz. Bu devir teslim töreni öncesinde yapılan görüşmelerde katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, bundan 27 yıl önce kurulan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi emanet binalarla başladığı yolculuğun sonunda bugün ülkemizin mümtaz bir üniversitesi olmuşsa, çok kısa süre içinde Kütahya’nın iki üniversitesi de aynı seviyeye ulaşacaklardır.”

GÜRAL: “KÜTAHYA PEK ÇOK İLİN SAHİP OLAMADIĞI OLANAĞA SAHİP”
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nafi Güral da düşüncelerini Türkiye’nin pek çok ilinin sahip olamadığı iki devlet üniversiteli şehir olma özelliğinin Kütahya’da hayata geçmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu protokolle birlikte sağlık alanında kariyere sahip olan kişiler Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında bir araya gelecek. Diğer yandan da Kütahya Dumlupınar Üniversitesi bundan böyle enerjisini teknoloji üreten diğer fakültelerine ve şehrimize değer katacak Güzel Sanatlar ve Mimarlık gibi fakültelerine aktaracaktır. Her iki rektörümüze de teşekkür ediyorum. İyi ki iki üniversitemiz oldu” dedi.

ERENLER ; “BU İMZALAR KÜTAHYA’YA DEĞER KATACAK”
AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ise, “Bu protokolün Kütahya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün atılan imzaların hem iki üniversiteye hem de Kütahya’ya değer katacağına inanıyorum. Kentimizin ikinci üniversitesi olan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kuruluşunda emeği olan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. İki rektörümüze de çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kütahya Sağlık Bilimleri Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Gören’e çiçek ve çini vazo hediye etti.
Daha sonra her iki rektör de iki üniversitenin taşınmazlarının devrini hükme bağlayan protokole imza attılar. Tören sonunda tüm katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekinildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir