Kan ve kök hücre bağışı kampanyasına büyük ilgi

928

Kök hücre nakli bekleyen hastalar ve Öykü Arin için yüzlerce kişinin 13 Şubat’ta kan vereceği bildirildi.
Bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle birlikte bağışçı olacağı kampanya için Kütahya’dan da destek bekleniyor.
Kütahya’da, aralarında Kütahya Barosu, KÜSAD, Kütahya Kadın ve Aileyi Koruma Derneği, ÇYDD, ADD Kütahya, Ülkü Ocakları, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Keramika Firması ve bazı yerel basın kuruluşlarının da bulunduğu grup Türk Kızılay’ı Kütahya şubesi işbirliği ve kök hücre kazanım bölge sorumlusu Necdet Ayduran ve ekibi ile birlikte Öykü Arin’le tekrar gündeme gelen kan ve kök hücre çalışmalarına destek olacak.

RUHSEN KUMDALI: “13 ŞUBAT’TA HERKESİ BEKLİYORUZ”
Kampanya öncesi kurulan “İyilik Hareketi” Whatsapp gurubu kurucularından ADD Kütahya İl Başkanı Ruhsen Kumdalı; “İyiliğe herkesin katkı sağlayabilmesi için Kütahya Valiliği, Kütahya Belediye Başkanlığı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Kütahya Müftülüğü, Kütahya Spor, STKlar ile iletişime geçerek ve randevular alarak herkesi 13 Şubatta Fuatpaşa İlköğretim Okulu Bahçesinde saat 10.00-18.00 saatleri Arasında bekliyor olacakları” dedi.

NECDET AYDURAN: “İSTEYEN KAN, İSTEYEN KÖK HÜCRE İSTEYEN İKİSİNİ AYNI ANDA YAPABİLİYOR”
İyilik hareketi gurubuna teşekkür eden Kızılay Kök hücre kazanım bölge sorumlusu Necdet Ayduran “Biz Kızılay olarak özellikle kendi bölgemizde kan ve kök hücre çalışmalarını beraber yürütüyoruz ikisini de birbirine destek olacak şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. İsteyen kan, isteyen kök hücre isteyen ikisini aynı anda yapabiliyor Çünkü ihtiyaç… Önemli diğer bir nokta kök hücre bağışında eşleşme sonrası yapılacak işlemlerin Kütahya da yapılamıyor olması (sağlık bakanlığı tüm masrafı karşılıyor ve işyerinden gerekli izinleri alıyor) ancak ailevi sebeplerden gelemeyecekler olursa şayet kimseye umut olmamak adına bu işe hiç başlamamalarını hatırlatmanızı rica ediyorum” diye konuştu.
ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “ÇOK OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALDIK”
Yine İyilik hareketi kurucularından olan Kütahya Kadın ve Aileyi Koruma Derneği başkanı Dr.Zeliha Aksaz İyilik gurubuna yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kök hücre bağış kampanyası için bugüne kadar Tugay Komutanı’mız Sayın Necati Gündüz, Sayın Valimiz, Belediye Başkanı’mız ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü’müzle nezaket ziyaretlerimiz esnasında görüşerek çok olumlu geri dönüşler aldık. Bundan sonra da görüşmelere devam ederek hazırlanan görselleri yaygınlaştırıp duyarlılığı artırmak gerekecek. İlk aşamada yerelde olan arkadaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirdiğimiz çalışmamızı okulların açılmasıyla birlikte öğrenci arkadaşlarımızla da paylaşarak 13 Şubat’a destek vereceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, çabalarımızın Öykü Arin ve minik yavrularımıza umut olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir