2019 yılının ilk il koordinasyon toplantısı yapıldı

1036

2019 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Kütahya Valisi Ömer Toraman başkanlığında gerçekleştirildi.

“ÖNCELİKLER İYİ TESPİT EDİLİP, KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILACAK”
2019 yılında kaynakların önceliklerin tespit edilip kaynakların en verimli şekilde değerlendirileceğini belirten Vali Dr. Ömer Toraman, “Ülkemiz özellikle son dönemlerde yüksek seviyelerde büyüme oranlarıyla yoluna devam ediyor. Yüzde 6’lar seviyesini buluyor çoğu zaman büyümemiz. Ekonomiyle ilgili olarak paylaşılan bütün veriler çok iyi noktaya doğru ilerliyor. Döviz fiyatlarındaki ani yükseliş geri gelerek yerine oturmuş görünüyor. Bunun yanında işsizlik rakamlarında çok ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı son açıklanan rakamlara baktığımızda. Dış ticaretimizde çok büyük bir artış geldi. Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Bize düşen kaynakları verimli kullanmak, öncelikleri iyi tespit etmek, rasyonel kararlar almak ve bu şekilde vatandaşa hizmet etmek olmalı” diye konuştu.
Vali Dr. Ömer Toraman’ın açış konuşmasının ardından 2018 ve 2019 yatırımları hakkında bölge ve il müdürleri sunum eşliğinde bilgiler verdi.

1 MİLYAR 185 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI
2018 Yılı Yatırım Programında Kütahya genelinde 1009 kamu yatırım projesi yer aldığı belirtilen toplantıda, 2018 yılında uygulanan olan projeler için toplam 1 milyar 447 milyon TL’lik yatırım öngörüldüğü ve toplamda 1 milyar 185 milyon TL harcama yapıldığı kaydedildi. 2018 Yatırım programında ödenek tahsisi açısından en büyük payı yüzde 36,4 ile diğer kamu hizmetleri, yüzde 15,1 ile madencilik, yüzde 14,8 ile ulaştırma, yüzde 8,5 ile tarım, yüzde 8,2 eğitim, yüzde 8,1 ile kültür ve turizm sektörü izlediği, projelerden 698’inin tamamlandığı, 12’sinin sözleşme, 14’ü etüt aşamasında olduğu, 239’unun devam ettiği 73 projeye de başlandığı kaydedildi.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “100 Günlük Eylem Planı” kapsamında Kütahya il genelinde 44 adet Millet Konağı inşa edileceği konakların etüt çalışmalarının başladığı belirtildi.
2019 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı soru ve görüşlerin alınmasının ardından sona erdi. Toplantıya, Vali Ömer Toraman’ın yanı sıra Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Vali Yardımcıları Mustafa Güney ile Kenan Eskin, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Seyfettin Uysal, bölge ve il müdürleri katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir