Obezite için tüp mide ameliyatı tedavisi

1229

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk olarak 2012 yılında başlatılan tüp mide ameliyatlarının 2015 yılından itibaren ileri seviye laparoskopi (kapalı) şekilde yapıldığı bildirildi.
Genel Cerrahi bölümünden Prof. Dr. Mustafa Cem Algın tarafından başlatılan tüp mide ameliyatlarının, Doç. Dr. Faik Yaylak ve Doç. Dr. Sezgin Zeren tarafından obezite ve metabolik cerrahi tedavisinin başarıyla uygulandığı belirtildi.
Hastanede son olarak 31 yaşında ve 130 kilogramda olan Oğuzhan Kara, Doç. Dr. Faik Yaylak ve Doç. Dr. Sezgin Zeren tarafından yaklaşık 2 saat süren bir operasyon ile hastaneden taburcu edildiği kaydedildi.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Faik Yaylak konu hakkında yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın “Herkesin yapabileceği bir ameliyat şekli değil. Artık bu ameliyatı kimlerin yapması gerektiğiyle ilgili kuralları belirliyoruz. Obezite ameliyatı yapacak doktora tecrübe şartı getiriyoruz.” açıklamasında olduğu gibi bizler 2012 yılından bu yana ileri seviye laporaskopi (kapalı) ameliyatları için gerekli alt yapı çalışmalarını yapmaktayız. Çok iyi bir şekilde eğitimini aldık. Şu anda da Kütahya’mızda Obezite Merkezimizi kurmuş bulunmaktayız. Günümüzün hastalığı olarak karşımıza çıkan Obezite için mücadele edilse de her şeyi deneyip zayıflayamayan hastalarımızı en son çare olarak tüm tetkiklerini araştırıp ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz. Böylece obezite ile beraber gelişen diğer hastalıklarından da kurtulmaları mümkün olmaktadır.
En son 31 yaşındaki genç arkadaşımız Oğuzhan Kara’ya Tüp Mide (mide küçültme) ameliyatını Sezgin Hocam ve tecrübeli ekibimiz ile birlikte 2 saat gibi bir sürede gerçekleştirdik. Hastalarımızı ameliyattan sonra öylece bırakmıyoruz. Diyetisyenler ile birlikte kontrollü bir şekilde takip ediyoruz. Genç arkadaşımız 8 günde 10 kilogram vererek şimdiden rahatladığını görüyoruz. İlerleyen zamanlarda sağlıklı bir şekilde tamamen fazla kilolarından kurtulacağını bekliyoruz.”
Dr. Yaylak; Hastanede tüp mide ameliyatını yanında, laporoskopik gastrik by-pass ameliyatlarının da başarılı bir şekilde yapıldığını ifade etti.
Ameliyat olan Oğuzhan Kara ise; “Öncelikle burada bu imkanları sağlayan İdarecilerimize ve Hekimlerimize teşekkür ederim. Ben aslen Sivaslıyım, Antalya’da doğup büyümüş, 2006 yılından itibaren okul sebebiyle Kütahya’da yaşayan biri olarak, hiçbir zorlukla karşılaşmadan bu ameliyatın burada olmasından çok mutluyum. Hocalarımız ekip ve görevliler işlerinde gayet başarılılar. Hepsine teşekkür ederim. Şimdiden 8 kilo verdim. Fit olmaya hazırım.” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir