Okullarda karne heyecanı

975

Kütahya’da, 522 okulda öğrenim gören 92 bin 782 öğrenci, karnelerini aldı karnelerini aldı.
Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulundaki karne dağıtım töreninde gazetecilere açıklamada bulunan Vali Ömer Toraman, eğitim öğretim yılının tamamlanan ilk yarısında öğrencilerin karne heyecanlarına ortak olduklarını belirtti.
Öğrencilerin yaklaşık 4 ay boyunca okula devam ederek çalıştıklarını ve tatili hak ettiklerini dile getiren Vali Toraman, şunları söyledi:
“İlimiz genelinde eğitim öğretimde oldukça iyi noktada olduğumuzu düşünüyoruz. Bu demek değil ki bununla yetineceğiz. Bunu daha da yükseltmek için el birliğiyle gayret gösteriyoruz. Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve Milli Eğitim Müdürlüklerimiz çok gayret gösteriyorlar. Çocuklarımızın eğitiminde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu alanda görev yapan herkese iyi tatiller diliyorum.”
Kütahya’da, 522 okulda öğrenim gören 92 bin 782 öğrencinin karne aldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise, “Karnelerinde düşük not olan öğrencilerimizin üzülmelerini istemiyoruz. İkinci dönemde bu notlarını düzeltme fırsatları olacak. Öğrencilerimizin tatillerini dinlenerek geçirmelerini ve mutlaka kitap okumalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Vali Toraman ve protokol üyelerince, öğrencilere karneleri dağıtıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir