‘Hodri meydan topunuz gelin’

972

AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, 31 Mart yerel seçimleri çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Onların kaçı bir araya gelirse gelsin. Kaç oy alırlar, buna bakmayız. Biz, ulaşabileceğimiz en çok insana ulaşarak siyasi partimizin yeni bir rekorla hem ilimizde hem de ilçelerimizde seçimi kazanması adına gayret gösteriyoruz. Açıkça ifade edeyim. Hodri meydan, topunuz gelin.” dedi.
Çetinbaş, seçim çalışmaları kapsamında, partisinin Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sami Kutlu ve beraberindeki heyetle Kütahya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
Burada 31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Çetinbaş, yarın Dumlupınar Spor Salonunda il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıtmak için bir toplantı düzenleyeceklerini, toplantıya tüm herkesin davetli olduğunu belirtti.
“HALKIMIZ DEĞERLERİNE SAHİP BİR PARTİ OLDUĞUMUZ BİLİYOR”
Seçimlerin, siyasi partilerin düğünleri, bayramları gibi olduğunu dile getiren Çetinbaş, şöyle konuştu: “Seçim değişim, yenilenme, heyecan demektir. Seçim insanın içinde duyduğu hizmet aşkının artması eğer böyle biraz geride kalmış duyguları bunlardan kurtulup büyük bir coşkuyla çalışmak demektir. Siyasi partilerin tamamı girmiş oldukları seçimi salt olarak başta kaybetmek için çıkmazlar. AK Parti bugüne kadar girdiği tüm seçimlerde domino etkisi olan bir partidir ve seçimlerde kazanan bir parti olmuştur. Bunun en büyük etkisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, onun siyasi anlayışı ve aynı zamanda halkımızla kurduğu gönül bağıdır. Genel ve yerel seçimlere baktığımız da siyasi partimizin hemen hemen bütün bölgelerde birinci siyasi parti olduğunu görüyoruz. En son 24 Haziran seçimlerinde merkezlerine bakıp yapmış olduğumuz seçim analizlerinde bizim ikinci bölge olduğumuz seçim alanı yoktur. Buna Kütahya da dahil. Buna kıymetli hemşerilerimizde partimize karşı sahiplenmelerinden kaynaklı bir durum. Halkımız onlar gibi düşünen ve onların değerlerine sahip bir parti olduğumuzu biliyor.”
Yerel seçimlerdeki hedeflerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çetinbaş, “Hedefimiz şudur, 15 beldeyi, 12 ilçeyi ve yine il belediyesini almak. Tabi bunları alırken bir yeri kırıp dökmek adına değil, bizim derdimiz hizmet etmek. Bizim sevgimiz Kütahya belediyesini yine AK Parti belediyesi olarak kazanacağız ve elimizden geleni yapacağız. İlçeleri ve il merkezlerinin belediyelerini bozmayacağız. Kimseyi AK Partili idi, değildi, diyerek ayrım yapmayacağız. Bizim için önemli olan çalışkanlık ve ülkemize hizmet” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKININ ZEDELENMESİNİ İSTEMİYORUZ”
“Cumhur ittifakı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde kullanılacak malzeme ve mesele değildir” diyen Çetinbaş, şöyle devam etti: “Cumhur ittifakı meselesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasın da ortaya çıkan “Yeni Kap” ruhunun günümüze tezahürüdür. Cumhur ittifakı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde kullanılacak malzeme ve mesele değildir. Cumhur ittifakı çocuklarımızın geleceği, ülkemizin daha güçlü yarınlara emin adımlarla yürüyebilmesi için gerekli olan bir ittifaktır. Bizler 15 Temmuzdan bu yana MHP İl Başkanı Ferhan Yıldırım’la beraber genel merkez başkanlarımızın birbirleriyle kurmuş oldukları irtibat sayesinde aynı ilişkiyi Kütahya’daki teminatı olarak görüyorum. Bunun zedelenmesini istemiyoruz. Cumhur ittifakın baktığımızda yerel seçimlere birlikte girildikleri şehirlerin tamamını büyük şehirler olarak görüyoruz. Hangi özelliğe göre yapıyorlar, eğer bir şehirde ittifak varsa şehrin tamamını kapsıyor. İl belediyesinden başlayarak bütün ilçe belediyelerini içine alan bir ittifak modeliyle karşı karşıyayız. Bundan sonra başka bir model uygulanır mı bilmiyorum. Sosyal medyada çıkan haberlere aldırmayın. Şu anda Kütahya’mızda uygulanacak olan herhangi bir ittifak söz konusu değildir.”

“BAŞKA PARTİLERİN KURMUŞ OLDUĞU İTTİFAKLARININ SEBEBİ GÜÇSÜZLÜKLERİ”
Kütahya’da AK Parti ve MHP dışındaki partilerin ittifak yapmaları ile ilgili soruyu yanıtlayan Çetinbaş, “Başka partilerin kurmuş olduğu ittifaklarının sebebi güçsüzlükleri. Kazanamayacağını mücadele ile başaramayacaklarını gören siyasi patilerin acaba bir araya gelip galip gelebileceklerinin düşüncesinin ürünüdür. Bu bahsettiğimiz siyasi partilerinin kuruluş amaçları, liderleri, il başkanları arasında birbirlerine benzeyen bir durum söz konusu değil. Bunlar beş benzemezler siyasi partidir. İşte zillet, illet ittifakı olarak tabir edilen bu ittifakı sağlamaya çalışan adamların kendi nefislerinden başka memleketimize sağlayabileceği bir ittifak yoktur. Biz onların kaçı bir aya gelip ittifak yaptığına bakmayız. Onların kaçı bir araya gelirse gelsin, kaç oy alırlar, buna bakmayız. Biz, ulaşabileceğimiz en çok insana ulaşarak siyasi partimizin yeni bir rekorla hem ilimizde hem de ilçelerimizde seçimi kazanması adına gayret gösteriyoruz. Açıkça ifade edeyim hodri meydan, topunuz gelin” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir