Proje yazma ve uygulama kursiyerleri sertifikalarını aldı

916

Kütahya Valiliği AB ve Dış İlişkiler Proje Ofisi tarafından “Proje Yazma ve Uygulama Eğitimi”ne katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.
Kütahya Valiliği AB ve Dış İlişkiler Proje Ofisi tarafından “Proje Yazma ve Uygulama Eğitimi” kapsamında Kütahya genelindeki kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcilerine 7-11 Ocak tarihleri arasında eğitim verildi.
Eğitimin sertifika töreni ise 11 Ocak Cuma günü Hilton Otel’de gerçekleştirildi. 45 kursiyer Vali Yardımcısı Arif Yalçın, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler’den sertifikalarını aldı.
Kütahya Valiliği AB ve Dış İlişkiler Birimi tarafından hazırlanan “Proje Yazma ve Uygulama Eğitimi” Programının açılışı 7 Ocak Pazartesi günü Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde başladı. Eğitim kapsamında katılımcılara Eğitmen Davut Karaca tarafından hibe verilen yerel ve uluslararası projelere, AB Erasmus+, Zafer Kalkınma Ajansı vb. kuruluşlara proje yazma ve uygulama eğitimleri verildi. 11 Ocak Cuma günü ise sertifika töreni gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, ZEKA Genel Sekreter Vekili İstender Cem Leblebici, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Uğur Alıç ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hamiyet Özkalay’ın katılım sağladığı törende 45 kursiyer sertifikasını aldı.
ARİF YALÇIN: “PROJELERİ SOMUT BİR ÇALIŞMAYA
DÖNÜŞTÜRMEMİZ
GEREKİYOR”
Proje ile ilgili konuşma yapan Vali Yardımcısı Arif Yalçın, “AB ofisince bu ilk projemiz ama kilit bir proje. Bu projeye devam eden ve bugün sertifikalarını alan 45 kursiyerimizden mutlaka proje bekliyoruz. Çalışmaların, derslerin bir kısmına katıldım, atölye çalışmalarında da beş gruptan dördününü projesini olgunlaştıracağız, uygun formata sokup proje halinde sunacağız. Teknik destek ve mali destek kapsamında ilana çıkan Şubat ve Mart ayında sonuçlanacak olan projelere yetişme hedefimiz var. Arkadaşlarımız çok gayretli ve samimi, o enerji bize de geçti. Onların bu enerjisini mutlaka somut bir çalışmaya dönüştürmemiz gerekiyor. Çünkü herkes işinden gücünden vaktinden enerjisinden bir haftasını verdi. Bu boşa olmamalı, olmayacağını da umuyorum. Kendi kurumlarında çok farklı bir yelpaze var. Milli eğitimden, ticaret odasından, emniyetten, müftülükten, ev hanımı, gönüllü olarak gelen o kadar güzel bir kitlemiz var ki… Bunun Kütahya özelinde güzel bir şekilde organize edilerek projelere vesile olmasını diliyorum. Çalışmalarımız devam edecek. AB birimi içerisinde biz Kütahya Valiliği olarak yapılan bütün çalışmalara, projelere fikri anlamda desteğimizi taahhüt ediyorum. Paydaş anlamında da, resmiyet anlamında da, bürokrasinin kolaylaştırılması ve hızlandırılması anlamında da hepinizin önünde taahhüt ediyorum ve güzel çalışmalarını bekliyorum. Bu organizasyona destek veren kalkınma ajansımıza teşekkür ediyorum. Gelen büyün kursiyerlerimizi kutluyorum. Bu işi organize eden ve önde koşturan rehberlik araştırma merkezi müdürümüz ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum.” Eğitime katılan kişilere sertifikalarını Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler dağıttı. Daha sonra toplu fotoğraf çekildi. Ş. AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir