Yemen’e yardım programı

1004

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde ‘Yemen’e yardım kahvaltısı’ programı düzenledi.
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, “Yemen, bugün bir süre daha acilen yardım alamazsa, çok üzülerek söylemeliyim ki çok daha büyük sıkıntılar, belki de açlıktan toplu ölümler yaşanabilecek. Sizlerin destekleri, vermiş olduğunuz 5, 10, 20 veya 50 liralık yardımlarınız, onların çeşitli hastalıklardan kurtulmasını sağlayacaktır” dedi.
İHH Kütahya İnsani Yardım Derneğinin Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlediği ‘Yemen’e yardım kahvaltısı’ programında konuşan Aynacı, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak daha önce Arakan, Açe, Bosna Hersek, Afrika gibi bölgelerde yaşayan insanlara yardım ettikleri gibi şimdi de Yemen için harekete geçtiklerini belirtti.
Yemen’in coğrafi olarak uzak görünse de kendileri için Türkiye’deki bir ilden farklı olmadığını dile getiren Aynacı, şöyle konuştu:
“Yemen dediğimiz zaman, coğrafi olarak uzak gibi dursa da kanımızın topraklarına döküldüğü, bundan belki de yüz veya 120 sene önce aynı ülkenin pasaportunu taşıdığımız bizden bir yer. Daha önce nasıl ki Arakanlı kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiysek, Açe’de tsunami olduğunda, oradaki yetimlerin yardımına koştuysak, Bosna’daki kardeşlerimiz için bir şeyler yapmaya çalıştıysak, Afrika’daki çocukların yanında olduysak bugün de Yemenli kardeşlerimiz bu sıkıntıları yaşarken onların derdiyle dertlenip, onların sıkıntılarını kendi sıkıntımızmış gibi hissetmemiz gerekmekte. Bizler İslam ümmetinin birer bireyi isek, Peygamber efendimizin de buyurmuş olduğu gibi, bizler bir vücudun azaları gibiysek, bugün Yemen’deki, Arakan’daki, Suriye’deki bir kardeşimiz bir sıkıntı çekiyorsa, bizler de onların bu sıkıntılarını hissetmek durumundayız. Müslüman, mümin olmak, kardeşlik ruhunu taşımak bunu gerektirmektedir.”
Yemen’e acil yardım yapılması gerektiğine dikkat çeken Aynacı, “Yemen, bugün bir süre daha acilen yardım alamazsa, çok üzülerek söylemeliyim ki çok daha büyük sıkıntılar, belki de açlıktan toplu ölümler yaşanabilecek. Sizlerin destekleri, vermiş olduğunuz 5, 10, 20 veya 50 liralık yardımlarınız, onların çeşitli hastalıklardan kurtulmasını sağlayacaktır.” dedi.
‘Yardımların yanı sıra
hayırseverlerin selam, sevgi ve muhabbetlerini de ulaştırıyoruz’
Vakıf olarak hayırseverler tarafından kendilerine ulaştırılan yardımların yanı sıra onların selam, sevgi ve muhabbetlerini de bölgeye ulaştırdıklarını kaydeden Aynacı, şöyle devam etti:
“İHH İnsani Yardım Vakfı olarak hayırseverlerin bizlere vermiş olduğu emanetleri, en iyi, en hızlı şekilde yerine ulaştırmak için bölgede sürekli çalışmalar yapıyoruz. Ekiplerimizi bölgeye göndermiştik, bundan sonra da ekiplerimiz, çeşitli sıkıntı ve riskleri göze alarak yeniden yola çıkacaklar. Bunları bir övünç olarak söylemiyorum. Bunu bizim yapmamız gerekiyordu. Bizlere verilen emanetleri, tüm riskleri göze alarak oradaki kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Vakıf olarak şu anda Yemen’de 4 bin 985 yetim yavrumuzun sponsorluğunu üstlenmiş durumdayız. 8 tane sağlık ocağının masraflarını karşılıyoruz. Yaklaşık 20 bin kişiye temiz su ulaştırmakla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bizler sadece, bir öğrencimizin harçlığından ayırdığı 5 lirayı, emekli bir amcamızın bir kenara ayırdığı bir miktar parayı değil, emanet bilinciyle hareket ederek, sizlerin selamlarını, dualarını ve muhabbetlerini de oraya ulaştırmak için bu çalışmayı yapıyoruz. Geçtiğimiz eylül ayından bu vakte kadar elhamdülillah, yaklaşık 20 milyon liralık bir çalışma yaptık. İnşallah bunu daha da artırarak, oradaki kardeşlerimize, bu ve buna benzer programlardan gelen yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz.” Yemen’e yardım için gayret gösterdiklerini ifade eden dernek başkanı Mustafa Yenipazar da, “Bugün dernek olarak Yemen’e bir katkımız olsun amacıyla toplandık. Burada, hem elde edilecek geliri bölgeye ulaştıralım, hem de Yemen konusunu biraz daha yakından anlamaya çalışalım istedik. Bizler dernek olarak Yemen için çeşitli kampanyalar düzenliyoruz. Kampanyalarımız aracılığıyla hayırseverlerimiz tarafından bizlere ulaştırılan yardımları Yemen’e ulaştırıyoruz, ulaştırmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, derneğin onursal başkanı Mustafa Şükrü Nazlı tarafından Aynacı’ya çini tabak hediye edildi. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir