GAZETECiLER BiR ARADA

994

Kütahya’da faaliyetlerini sürdüren gazeteciler, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen kahvaltıda buluşarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve yönetim kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle basın mensuplarıyla Etusta’da verilen kahvaltıda bir araya geldi. İlçelerden de yoğun bir katılımın olduğu programda gazeteciler bir kez daha birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Başkan Erkan Sağlam, kahvaltı öncesi Kütahya ekonomisine önemli bir katkı sağlayan ve Cemiyet organizasyonlarına verdiği destekten dolayı BAŞTAŞ Grup Yönetim Kurulu Üyesi Osman Baş’a teşekkür plaketi takdim etti.
Kahvaltının ardından gazetecilere seslenen Başkan Erkan Sağlam, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
10 Ocak’ın sektörde yaşanan sıkıntılar sebebiyle ‘bayram’ değil ‘dayanışma günü’ olarak kutlandığına dikkat çeken Sağlam, “Üzülerek belirtiyoruz ki gazetelerimizin her geçen gün maliyetleri artarken, gelir kaynakları ise hızla azalıyor. Yaşanan ekonomik durumlar nedeniyle abonelikleri iptal edilen, ilanları kesilen yerel gazetelerimizin içinde bulunduğu durum gelecek için umut vermezken, acilen harekete geçilmesi ve çözümler üretilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzun öncülüğünde başlattığımız ve tüm yerel gazetelerimizde yer alan ‘Yerel Gazetene sahip çık’ görsellerimiz karşılık bulamamakta gerek özel sektör gerekse kurumlar tarafından tasarruf tedbirleri kapsamına alınan ilk madde olarak görülmektedir. Bu durum bizleri daha da üzmekte ve gelecek adına endişelendirmektedir. Çalışan gazetecilerimizin durumlarının iyileştirilmesi, basın kuruluşlarımızın ayakta kalması ve geleceğe güvenle bakabilmesi için desteklerin artırılması gerekmektedir. Başta ilimizdeki kamu kurumları olmak üzere özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızdan yerel gazete ve televizyonlarımıza sahip çıkmasını ve onları desteklemesini istiyoruz. Unutmamalıyız ki Yerel basının güçlü olması o ilin gelişimini doğrudan etkilemekte ve şehrin sesinin de daha gür bir şekilde çıkmasını sağlamaktadır. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bizler görevlerimizi en iyi şekilde sürdürmeye ve Kütahya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 10 Ocak Basın Bayramı’nı gerçek anlamıyla kutlayabileceğimiz günlere elbirliğiyle ve en kısa zamanda ulaşmak umuduyla meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunarım” diyerek Kütahya Gazeteciler Cemiyeti tarafından gerçekleştirilen organizasyona katılan tüm üyelere teşekkür etti.
Sağlam ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra çektikleri fotoğraflarıyla Kütahya ve ilçelerinin uluslararası ve ulusal basında tanıtılmasına katkı sağlayan Anadolu Ajansı ve Tavşanlı’nın Sesi Gazetesinden Alibey Aydın ile Anadolu Ajansı ve Öz Domaniç Gazetesinden Serdar Yiğit’e plaket takdim ettiler.
Plaket töreninin ardından Kütahya Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan üyelik kartlar ve çeşitli hediyeler verildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir