DPÜ EHAT’ın iyi niyet sözleşmesi Tüm Türkiye’ye yayılacak

1005

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Hayat Topluluğunun Kütahya’daki belediye başkan adaylarıyla imzaladığı İyi Niyet Sözleşmesinin tüm Türkiye’ye yayılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.
DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğu’nun başlattığı Engelsiz Kentler ve Engelli Dostu Belediye Başkan Adayı kampanyasının önce Ege Bölgesi’ne sonra da tüm Türkiye’ye yayılması için girişimlere hız verildiği belirtildi.
Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak etkinlik gösteren Engelsiz Hayat Topluluğu (EHAT), AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sami Kutlu’dan sonra bu kez de Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık ile de İyi Niyet Sözleşmesi imzaladı.
Kampanyalarının parti ayrımı gözetmeksizin aday çıkaran tüm partilerle imzalanmasının hedeflendiğini söyleyen EHAT Başkanı Hasan Düşgül, bugün Cumhuriyet Halk Partisiyle de bu sözleşmeyi imzalamak için kendilerinden randevu aldıklarını söyledi.
ÖNCE EGE BÖLGESİ
SONRA TÜM TÜRKİYE
Hasan Düşgül, yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan kişilerin hassasiyet göstermesi gereken konulardan birinin de engelsiz ve erişilebilir şehirler olduğunu ifade ederek, “Bu durum sadece Kütahya için geçerli değil. DPÜ Engelsiz Hayat Topluluğu olarak bizler, bu kampanyanın tüm belediye başkan adaylarına ulaşmasını hedefliyoruz. İlk planda Afyonkarahisar’ın belediye başkan adaylarıyla görüştük ve kendileriyle de bu sözleşmeyi imzalayacağız. Şubat başında bir başka Ege kenti Aydın’a gidip yine adaylarla bu sözleşmeleri imzalayacağız. Zafer Bölgesi’nin diğer şehirleri Manisa ve Uşak’la da görüşmelerimiz sürüyor. Sözleşmemizi başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’ye yaymak için çaba göstereceğiz” diye konuştu.
KAMPANYA NELERİ
İÇERİYOR?
Engelsiz Kentler ve Engelli Dostu Belediye Başkan Adayı Kampanyası, temelinde yerel yönetim ve sivil toplum öncülüğünde uygulanan kentsel planlama ve tasarım faaliyetlerine engellilerin katılmasını sağlayacak uygulamaların paylaşımını, katılımcı kuruluşlar arasında diyalogların geliştirilmesini, Türkiye’yi engelliler için daha yaşanılabilir, güvenli hale getirilmesini hedefliyor.
Buradan hareketle de engelli bireylerin kültür-sanattan spor ve dinlence etkinliklerine kadar kentlerdeki tüm etkinliklere katılmasını ve ulaşım sistemlerinden önleyici hizmetlere kadar da tüm hizmetlerden tüm vatandaşlarla eşit oranda faydalanabilmesi için çaba gösteriliyor. Kampanya kapsamında tüm bu etkinliklerin planlanması ve uygulanması sürecinde engelli bireylerin de yer alması gerektiğini savunuluyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir