Kütahya’da geleceğin meslekleri Yazılım geliştirme semineri

957

Kütahya’da Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinde geleceğin meslekleri, yazılım geliştirme konulu seminer düzenlendi.
Okul idaresi tarafından düzenlenen seminerde cevizsoft yazılım firması işletmecileri Ahmet Özrenk ve İlke Altınpulluk, 9. Sınıf öğrencilerine yazılım, kodlama, yazılımın kullanım alanları gibi konularda sunum yaptı.
Bilgisayar, tablet, akıllı telefon ve diğer teknolojik araçlarda kullanılan her türlü programın yazılım olarak adlandırıldığını belirten Özrenk, Geleceğin meslekleri arasında yazılımın konusunun oldukça önemli bir yeri olacağını söyledi.
Yazılım geliştirmek için sahip olunması gereken özelliklerden de söz eden Özrenk, “Yazılım için hayal gücü, araştırma ruhu, algoritma mantığı, merak ve istek, yazılım geliştirme dilleri bilgisi, veritabanı bilgisi, İngilizce ve matematik gibi konularda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Yabancı dil bilmek önemli çünkü yazılım geliştirmenin evrensel dili İngilizce. Bu alanlarda kendimizi geliştirebilirsek gelecekte bu mesleği yapma konusunda adım atmış oluruz.” diye konuştu.
Firma olarak yurtdışına yerli yazılım ihraç ettiklerini, yurt içinde de çok sayıdaki firma ile çalıştıklarını aktaran Altınpulluk da, bu konuya ilgi duyan öğrencilere destek olabileceklerini söyledi.
Sunumun ardından okul müdürü Mehmet Ali Anatoprak Özrenk ve Altınpulluk’a teşekkür etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir