’’Yalan Dolan’’ tiyatro gösterimi sahnelendi

1367

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri yetişkin tiyatrosu kapsamında ‘’Yalan Dolan’’ oyunu seyirci ile buluştu.
Cengiz Küçükayvaz’ın yazıp yönettiği, Sercan Akkaya’nın yapımcılığını üstlendiği, Cengiz Küçükayvaz, Züleyha Karyağdı, Hilmi Erdem, Onur Şan, Ethel Mulinas, Yağmur Şimşek ve Tarık Karyağdı’nın rol aldığı ‘’Yalan Dolan’’ adlı gösterim Kütahyalı tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.
Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarının ve eşinin evlilik yıldönümülerini kutlamak için akşam yemeğine giden, birbirleriyle çok sıkı fıkı olan dört arkadaşın ve onların eşlerinin yaşadığı sürpriz olayların anlatıldığı oyun Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür Merkezini tıklım tıklım dolduran oyun Kütahyalılardan büyük alkış topladı.
Oyunun sona ermesinin ardından ‘’Yalan Dolan’’ tiyatro oyununun yazarlığını, yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlenen Cengiz Küçükayvaz; Kütahya hem sanat alanında hem de özellikle tiyatro alanında olmuş. Bu kadar hızlı bir ivmenin bu kadar kısa bir sürede yakalanacağını gerçekten tahmin etmiyordum. Kütahya Belediyesine, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na sanata ve sanatçıya vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum, dedi.
2 Perdelik gösterim sonrası tiyatro sanatçılarını performansından dolayı tebrik ederek, günün anısına çini tabak hediye eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş; Kültür ve Sanat Kütahya Belediyesi olarak bizim için çok önemli. Belediyelerin asli görevlerinden birisinin Kültür ve Sanat olması gerektiğine inanıyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu anlamda Belediye olarak kendi tiyatromuzu da kurmuş bulunmaktayız. Kültürel Belediyecilik anlayışıyla ve tiyatro verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na teşekkür ediyor ve sizlere selamlarını iletmek istiyorum. Bundan 4, 5 yıl önce bu salonları örümcek bağlamıştı. Şimdi ise hemşehrilerimiz etkinliklerimize katılım sağlayarak tıklım tıklım doluyor. Kütahya Belediyesi olarak bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum, dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir