‘Kur’an en büyük nimetlerdendir’

961

Kütahya İl Müftülüğü tarafından açılan Kur’an kurslarında eğitimlerini tamamlayan 15 erkek öğrenci için icazet töreni düzenlendi. Törene katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Kur’an-ın en büyük nimetlerden bir tanesi olduğunu söyledi.
Ulu Camide düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve ilahi grubunun ilahileri ile başladı.
Törene katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Aziz peygamberimiz vasıtasıyla bize ulaştırılan yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in hıfz edilmesi kitabi olduğu kadar zihinlerde hıfz edilmesi yoluyla olmuştur. Peygamber efendimizden başlamak üzere yüzbinlerce milyonlarca Kuran-ı Kerim’i başından sonuna kadar ezberleyerek hafız olma şerefine ermiş o güzel tacı giymiş insanlar var. Her peygamberin Cenab-ı hakkın lütfuyla gösterdiği mucizeler vardır. Bizim peygamberimizin mucizesi de Kuran-ı Kerim’i şandır. Ne mutlu bizlere ki bu yüce kitabın muhatabı olmuşuz. Bu yüce kitabı kitap olarak peygamberimizden geldiği şekilde kabul etmişiz. Ona inanmışız ve onunla amel etmeye çalışıyoruz. Bugün burada bu cemaati Müslim’ini bir araya getiren temel unsur dediğim gibi yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’dir. O yüce kitabımızı ezberleyen burada huzurunuzda adeta yürüyen kuran diye tabir edebileceğimiz evlatlarımızındır, yavrularımızdır. Ben hafızlığın burada böyle uzun uzun bahsedecek değilim Cuma namazı da olduğu için sözlerimi çokta uzatacak değilim ama şu kadarını ifade edeyim ki en büyük nimetlerden bir tanesidir Kuran-ı Kerimi başından sonuna hıfz etmek. Hatta şunu söyleyelim, bırakın hıfz etmeyi yüce kitabımızı okumak maksadıyla öğrenmek namaz kılmak maksadıyla ezber yapmak bile başlı başına cenabı Rab’bul aleminin bize lütuf etmiş olduğu nimetlerdendir.”
Kütahya olarak güzel bir Cuma gününü, hafızlık icazet programını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını, Kütahya’nın cumhuriyet tarihinin ilk Kur’an Kursunun açıldığı müstesna bir şehir olduğunu ifade eden İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da, şunları kaydetti: “İnşallah bu şehir Kur’an’a olan bu rağbetini, Kur’an’a olan bu muhabbetini kıyamet sabahına kadar yetiştirdiği bu talebeleriyle, sahip çıktığı bu kursları ile var olmaya devam edecektir. Kıymetli kardeşlerim Kur’an-ı Kerim kime lütfedildiyse o dünyada sahip olabileceği bir şerefe nail olmuştur. Bu nedenle yavrularımızın bu gayretlerini, bu fedakarlıklarını şahsen gönülden tebrik ediyorum. Ama bu yavrularımızın arkasında duran, onlara emek veren, onların gecesinde, gündüzünde yanlarında olan hocalarımızı da canı gönülden tebrik ediyorum. Büyük emek verdiler. Belki de annelerinden, babalarından daha çok o yavrularımıza gönül verdiler, onları Kur’an’la buluşturdular. Ama bu yavrularımızın anne ve babaları vardı. Belki onlarla birlikte hafızlık yapmış gibi o çocuklarımızın heyecanına, çocuklarımızın bu Kur’an sevdasına ortak oldular. Anneleri buradalar, babaları buradalar, yakınları buradalar. Cenab-ı Hak kendilerinden razı olsun.”
Konuşmaların ardından hafız öğrencilere hediye ve hafızlık belgeleri Vali Ömer Toraman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından verildi.
Vali Toraman, hediye takdiminde yaptığı konuşmada, hafızları, onlara emek veren hocaları ile ailelerini tebrik etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir