Muhtarlarla istişare toplantısı

913

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla “İstişare Toplantısı”nda bir araya geldi.
İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde, Vali Dr. Ömer Toraman başkanlığında yapılan toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile bazı daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

“BİRLİKTE GAYRET GÖSTERECEĞİZ”
Toplantılardaki amacın ildeki tüm mahalle ve köy muhtarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulunmak olduğunu dile getiren Vali Dr. Ömer Toraman, “2018 yılını tamamlamak üzereyiz. Bakanlıklarımız, belediyeler ve İl Özel İdareleri özellikle yatırım ve altyapı hizmetlerini büyük ölçüde tamamladı. Yatırımlar tamamlanırken 2019 yılı planlaması da yapılıyor. 2019 yılında da altyapı öncelikli olmak üzere vatandaşlarımıza hizmet vermek için planlamaları, bütçe ayarlamalarını yapmaya başladık. Bütçede öngörülen kaynakları kullanarak vatandaşlarımıza hizmet etmek için hep beraber gayret göstereceğiz” dedi.

“TALEPLERİN TAKİPÇİSİ OLMALISINIZ”
Muhtarların yaşadıkları köy ve mahallelere karşı sorumlu olduklarını, halkın isteklerini ilgili mercilere aktarıp, taleplerin takipçisi olmaları gerektiğini ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman, “Muhtarlarımızın iki yönlü vazifeleri var. Kendilerini seçen köy ve mahalle halkının talep ve isteklerini varsa şikayetlerini ilk elden müşahede edip ilgili mercilere ulaştırmak. Bu manada muhtarlarımız bizzat işin içerisinde olduğu için büyük avantaja sahip. İdareler olarak da bu durumdan istifade ederek sizlerden aldığımız bilgiler çerçevesinde eksiklik ya da ilave talep varsa bunları el birliğiyle gidermeye gayret gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Sizler bu talepleri ilgili kurumlara aktarırken taleplerin işlem safhalarını takip ederek neticeleninceye kadar ilgi ve alaka gösteriyorsunuz. Bütün muhtarlarımıza bu manada çok teşekkür ediyorum. İkinci bir vazifeleri de Cumhurbaşkanlığımızın, Bakanlıklarımızın, bizlerin almış olduğu kararları vatandaşlarımıza duyurulması. Kanunların, nizamların uygulanmasında, vatandaşın bu konuda uyarılmasında da vazifeleriniz var” şeklinde konuştu.

“DÜĞÜN EVİ CENAZE EVİ OLMASIN”
Vali Dr. Ömer Toraman düğün, asker uğurlama gibi özel günlerde silah atılmasının önüne geçilmesi noktasında da muhtarlara önemli görevler düştüğünü belirterek, “Özel günlerde havaya ateş açarak hem israfa yol açıyor hem de çok ciddi kazalara neden oluyoruz. Düğün yerini matem yerine, düğün evini cenaze evine çeviriyoruz. Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor ancak sizden de destek bekliyoruz. Düğünlerde, özel günlerde uyarıcı vazifesi görmeniz, düğün sahibi ve misafirleri uyarmanız bizim işimizi kolaylaştırıyor” dedi.

“GERÇEĞE AYKIRI DURUMLARA MAHAL VERMEYELİM”
2019 yılı Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimler öncesi muhtarların ikametgah konusunda dikkatli ve tedbirli davranmaları gerektiğine vurgu yapan Vali Dr. Ömer Toraman, “Seçim süreçlerinde muhtarlarımız çok önemli vazifeler ifa ediyor. İl ve İlçe Seçim Kurullarından listelerin teslim alınması, askıya çıkarılması, askıdan alınması, ikamet müracaatlarının doğru yönlendirilmesi gibi önemli görevleriniz var. Seçimlerin başarılı şekilde yapılmasında çok büyük katkılarınız ve emeğiniz var; ama yerel seçimler sebebiyle şunun altını çizmek gerekir ki ikamet değişikliklerine dikkat edeceğiz. Oturmadığı halde sırf oy kullanma gerekçesiyle ikametini nakletmek isteyenler konusunda dikkatli olalım. Gerçeğe aykırı durumlara mahal vermeyelim” diye konuştu.
“YAPILAMAYAN İŞİ
VATANDAŞA İZAH EDİN”
Vali Dr. Ömer Toraman, vatandaşın maddi sebeplerle veya kanunen yerine getirilmesi uygun olmayan taleplerinin neden yapılmadığının gerek kurum müdürleri gerekse muhtarlar tarafından izah edilmesi gerektiğini söyledi. Vali Dr. Ömer Toraman, “Bir müracaat geldiğinde dikkatle incelenip, yapılabiliyorsa yapılması, yapılamıyorsa da neden yapılmadığının izah edilmesi gerekir. Vatandaşımızı ikna itmemiz lazım” dedi.

“DAHA İYİSİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”
Kütahya’nın birçok hususta çok iyi durumda olduğunu kaydeden Vali Dr. Ömer Toraman, “Kütahya altyapı konusunda çok iyi bir noktada. Belediyeler, İl Özel İdaresi, kamu kurum ve kuruluşları, yatırımcı kuruluşlar çok güzel hizmetler yapmış, yapmaya da devam edecekler. Birçok ile göre standartları çok iyi seviyede; ama daha iyisini yapma mecburiyetimiz var. Onun için yine gayret göstereceğiz. Kütahya, hem emniyet hem jandarma bölgesinde emniyet ve asayiş yönünden fevkalade iyi durumda. Bunda inanın çalışan kamu görevlilerinden daha fazla vatandaşımızın payı var. Vatandaşımız kanunlara, kurallara, komşusunun haklarına riayetkâr. Bu çok büyük bir kazanç bizim için. Bu Kütahya’mızın insan karakterinden ve sosyal yapısından kaynaklanıyor. Kütahya; devletine, milletine, vatanına, bayrağına sadık, manevi değerlerine bağlı, büyüğünü küçüğünü bilen, hakkı, hukuku gözeten bir il. Tarih boyu Kütahya’mız hep bu çizgide devam etmiş. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam edecek” diye konuştu.
Toplantı öncesinde muhtarlara “Muhtar Talep Formu” dağıtılarak sorun ve talepler yazılı olarak alındı. Vali Dr. Ömer Toraman, talep formlarındaki istek, öneri ve taleplerin değerlendirileceğini ve elde edilen sonuçların İçişleri Bakanlığına rapor halinde bildirileceğini söyledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir