Genç çiftçiler destekleniyor

881

Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi Hibe Projesinden faydalanarak Kütahya’da hibe almaya hak kazanan çiftçilere büyükbaş hayvanlarını teslim aldı.

GENÇ ÇİFTÇİLERE HİBE
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç çiftçilerin desteklenerek, istihdama katkı sağlaması amacıyla başlatılan “Genç Çiftçi Hibe Projesi” programında büyükbaş hayvan hibe teslim töreni yapıldı.
Kütahya Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen teslim törenine Kütahya Vali Yardımcısı Ali Bezirgan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt, İl Müdürlüğü teknik elemanları ile hibe almaya hak kazana genç çiftçileri katıldı.
Genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı kapsamında, 2018 yılında toplam 117 büyükbaş hayvancılık projesi hayata geçirildiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kurt, ”114 projenin teslimatını daha önce tamamlanmıştık. Bugün ise kalan 3 adet projenin teslimini yapıyoruz. Böylelikle sadece büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde toplam 585 adet büyükbaş hayvanın teslimi yaparak 3 milyon 510 bin liralık hibe desteklemesini çiftçilerimize ödenmiştir. Ayrıca 7 çiftçimize de 5’er adet olmak üzere toplam 35 adet manda teslimi yapılmıştır” dedi.

KÜTAHYA ÇİFTÇİSİNE TOPLAM 6 MİLYON 630 BİN LİRA DESTEK
İl Müdürü Kurt, genç çiftçi projeleri uygulamalarında, 45 küçükbaş-koyun, 13 arıcılık projelerinin dağıtımının da önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini belirterek, projelerin tamamlanmasıyla Kütahya çiftçisine toplam 6 milyon 630 bin0liralık bir hibe ödemesinin gerçekleşmiş olacağını sözlerine ekledi. Teslimi yapılan hayvanların hem etinden hem sütünden en iyi şekilde istifade edilmesini dileyen Kütahya Vali Yardımcısı Ali Bezirgan, hibe almaya hak kazanan genç çiftçilere projenin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Düzenlenen tören kura çekiminin ardından hayvanların teslim edilmesiyle son buldu. RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir