‘Belediyecilikte tecrübeliyiz’

1450

Belediyecilik işinde 9 yıllık tecrübesi olan, 2014 yılında da belediye başkanlığı için aday adayı olan genç siyasetçi Osman Gezgin, AK Parti Kütahya Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.
Belediyecilikte tecrübeli olduğuna vurgu yapan Gezgin, yakından tanıdığı Kütahya ve Kütahyalıya hizmet etmek istediğini bildirdi.

“AK PARTİ SİYASET YAPMAK BİR YARIŞTIR”
AK Parti İl Binasına gelerek başvurusunu yapan Gezgin, burada açıklamalarda bulundu. 2014 yılında aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu, bugün aynı heyecanın daha fazlasını taşıdığını belirten Gezgin, şunları söyledi: “2014 yılında tam beş yıl önce bu masada Kütahya Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunda bulunmuştum. Aynı heyecanın kat be kat daha fazlasını yaşıyorum. AK Parti’de siyaset yapmak bir siyaset yarışıdır. Bayrağı alıp daha iyi yerlere götürme yarışıdır. Dostluk içerisinde, sevgi içerisinde bayram şöleniyle yapılır AK Parti’de siyaset. Bu siyaseti iyi bilen insanlardanız. 2014 yılında büyüklerimiz Sayın Kamil Bey’e Kütahya Belediye Başkanlığı görevini tevdi ettiler. 5 yıldır bu görevi kendileri ifa etmekte. Biz ise 2014 yılı sonrasında bir büyükşehir belediyemizden belediye başkan yardımcılığı Genel Sekreter yardımcılığı görevi teklif edildi. İki farklı yerde daire başkanlığı pozisyonları teklif edildi ama biz artık Kütahya’mızdan ayrılmak istemedik. 7 gün 24 saatimizi Kütahya’da geçirmek istedik. İnsanlarımızla biraz daha iç içe olmak istedik. 2014 sonrasında 2 sene kadar büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere hayvancılıkla uğraştım. Belki de hayatımın en keyifli anlarıydı. Sonrasında 2016 yılından hala şu sürece kadar da ticaretle uğraşmaktayım.”

“VATANDAŞLARIMIZI VE KÜTAHYA’MIZI “VATANDAŞ OSMAN” OLARAK YAKINDAN TANIDIM”
Aradan geçen yaklaşık 8 yıl içerisinde Kütahyalılar ile içli dışlı olarak kenti ve insanları daha yakından tanıdığını ifade eden Gezgin, şöyle devam etti: “Bu 5 senelik süre içerisinde vatandaşlarımızla daha fazla içli dışlı olma fırsatı bulduk. Belediye otobüsüne bindik. Otobüste vatandaşlarımızın otobüs şoförüne olan bakışlarını, otobüs şoförünün vatandaşlarımıza olan bakışlarını tespit etme fırsatı bulduk .Pazarı gezdik , pazardaki vatandaşlarımızın birbirleriyle olan ilişkilerini daha iyi gözlemleme fırsatı bulduk. Bunların yanında ticaretle uğraşmamız sebebiyle alacak nedir verecek nedir biraz daha yakından anlama, hissetme fırsatı bulduk. Şunu da itiraf etmek gerekirse biz Başkan Yardımcısı Osman, Başkan Vekili Osman sıfatıyla birçok şeyi dışardan gördüğümüzü ve çok fazla hissedemediğimizi görmüş olduk. Vatandaş Osman gözüyle de birçok gözlemler yapma fırsatı bulmuş olduk. Vatandaşlarımızın her biri daha iyi, daha kaliteli hizmet almayı istiyor. Bu ‘daha’nın sonu yok, evlerimizde de bunun sonu yok. Gördüğüm kadarıyla Kütahya’mızdaki vatandaşlarımızın hissiyatı genel anlamda sosyo ekonomik problemler. Sosyal anlamda belirli bir zaman geçirmeyle alakalı farklı projeleri bulamayan vatandaşlarımız, ekonomik anamda biraz daha refah düzeyini artırmak isteyen vatandaşlarımızın birbirleriyle olan ilişkilerinde sıkıntıların olduğunu görüyoruz. Biz de eğer sosyo ekonomik, kültürel konuları artırdığımızda Kütahya’nın problemlerinin aşılacağını ve mutluluk seviyesinin yükseleceğini düşünüyoruz.”

“BELEDİYECİLİKTE TECRÜBELİYİZ, NEŞTERİ NEREYE VURACAĞIMIZI İYİ BİLİYORUZ”
Kütahya için önemli projelerinin olduğunun altını çizen Gezgin, “ Vatandaşlarımız Kütahya’da yapılacak icraatlarla ilgili somut ne söylenebilir bunları duymak istiyorlar. Burada bizim bütün projelerimiz içerisinde detaylı bir şekilde girebilmemizin imkanı yok. Ama basit bir şeyler söylemek gerekirse trafikle ilgili Kütahya’mız büyüyor. Her büyüyen şehirde olduğu gibi trafik bizim de artık problemimiz haline gelmeye başladı. Öncelikle bizim trafik master plan yapmamız gerekiyor. Master Plan, Bahçelievler Mahallesi’nden çıkan bir aracın, Atakent’ten çıkan bir aracın vazo meydanına yapmış olduğu yükler hesaplanmalı ve bunların ilmek ilmek çözülmesiyle alakalı süreçler. Tabi bunları anlatırken bile süre uzuyor ve sıkılma da başlıyor. Ben burada Kütahya’mızla ilgili bahsedilebilecek olan buradaki mini ankette çıkabilecek olan bütün problemlere bir yaklaşımımız var. Bizim de zaten en büyük güvendiğimiz nokta belediyecilikte tecrübeli olduğumuz ve neşteri nereye vuracağımızı iyi bildiğimiz konusudur. Ayrıca Belediyecilik anlamında bu görev bize nasip olursa STK’larımızla, İl Müdürlüklerimizle, Diğer tüm partilerle ortaklaşa, ortak akılla şehri yönetmeyi hayal ediyoruz. Daha güzel, daha mutlu bir Kütahya için hep birlikte el ele veriyoruz” dedi.
Basın açıklamasına katılan kalabalık bir grup Gezgin’i desteklerken İl Başkan Yardımcısı Mehmet Savurgan ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan da Gezgin’e aday adaylığının hayırlı olması temennisinde bulundu.

OSMAN GEZGİN KİMDİR?
“14 Mayıs 1981 yılında Kütahya’da dünyaya geldim. İlkokul ortaokul ve lise öğrenimimi Kütahya’da tamamladım. Üniversite hayatımda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden mezun oldum. Yüksek Lisansımı Dumlupınar Üniversitesi’nde İşletme üzerine yaptım. 2003 yılında Eskişehir’de özel bir şirkette üst düzey yöneticilik yaptım. Akabinde 2004 seçimleri sonrasında 2004 ve 2013 yılları arasında 9 yıl Bilecik Belediyesi’nde Başkan Danışmanlığı, Başkan Vekilliği ve Başkan Yardımcılığı görevleri yürüttüm. Bu esnada 2010 yılında Kütahyaspor’da as başkanlık görevini yaptık. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nda Kalkınma Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık görevlerinde de bulundum. 2014 yılında sevdalısı olduğum AK Partide Kütahya belediye başkanlığı için aday adayı oldum. Halen özel bir şirketin sahibiyim. Ayrıca evli ve 2 çocuk babasıyım.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir