Saraçoğlu:‘Günü kurtarma değil, geleceği kurtarma gayretindeyiz’

918

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, görev süresince hayata geçirdiği projeler hakkında bilgiler vererek söz verdiği projelerin tamamına yakını tamamladıklarını bildirdi. Saraçoğlu, mutlu insanların yaşadığı bir şehir oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

BAŞKAN SARAÇOĞLU GÖREV SÜRESİNİ ÖZETLEDİ
Saraçoğlu, Kütahya Belediyesi daire ve birim müdürleri ve gazetecilerle belediye sosyal tesislerinde bir araya geldi.
Burada, açıklamalarda bulunan başkan Saraçoğlu, projeleri Kütahya’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ‘Günü kurtarma değil, geleceği kurtarma gayretindeyiz’ dedi.
Ekip olarak Kütahya’da çok güzel işlere imza attıklarını ve atmaya da devam ettiklerini dile getiren Saraçoğlu, “Biz göreve gelmeden önce hemşehrilerimize birçok projenin sözünü vermiştik. Bu projelerle Kütahya’mızın çehresine değiştirerek burada yaşayan insanların da mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatlarını sürmelerini hedeflemiştik. Yaklaşık 4 buçuk yıldır devam eden görev süremiz içerisinde söz verdiğimiz projelerimizin yüzde yüzüne yakınını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“KÜTAHYA’MIZA YAKIŞIR ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK”
Kütahya’yı adeta bir misafir odası gibi düşünerek dışarıdan kenti ziyaret edenlerin de buradan en iyi izlenimlerle ayrılması için çalıştıklarını ifade eden Saraçoğlu, şunları söyledi: “Kütahya Belediyemize yakışır bir belediye binamızın olması için kolları sıvadık. Anket yolu ile halkımızın görüşlerini alarak yeni hizmet binası için eski otogar alanını belirledik. Bu alana Selçuklu, Osmanlı ve modern mimarinin en güzel örnekleriyle şehrimizin hem şimdiki hem de gelecekteki ihtiyaçlarının da karşılayabileceği çok güzel bir hizmet binasını yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde teslim alıp taşınma işlemlerine başlayacağız. Kütahya’mızda oldukça yüksek bir bütçe ve bu bütçenin de yüzde 85’i Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, yüzde 9’u da Kütahya Belediyesi öz kaynaklarından karşılanan bir bütçe ile Kütahya’mızın gelecek 50 yıllık atık su sorununu çözecek bir tesis yaptık. Yine bölgede örnek gösterilecek bir çalışmamızı tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu da 55 dönüm arazi üzerinde yenilediğimiz hayvan barınağımız. Burası ameliyathaneleri, rehabilitasyon merkezleri, insanların orayı ziyaret ettiklerinde kullanacakları yeşil alanları, hayvanların doğal ortamlarında yaşamlarına imkan sağlayan alanlarıyla çok güzel bir yer oldu.”

“ŞEHRİMİZİ MİSAFİR ODASI GİBİ HAZIRLIYORUZ”
Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hizmet binası ile itfaiye araçlarının yenilenmesi ve yüksek katlı binalarda çıkacak olası yangınlara müdahale edebilecek seviyedeki araçlarla Kütahya’ya hizmet ettiklerini de anlatan Saraçoğlu, “Biz şehrimizi adeta bir misafir odası gibi görüyor ve bu şekilde çalışma yapıyoruz. Şehrimizde yoğunluğun yaşandığı birçok alanda ışıklandırma çalışmalarımızla şehrimiz ışıl ışıl oldu. Zafer meydanını genişletme, güzelleştirme çalışmalarımız devam edecek. Şehrimizin sembolü vazomuzu biraz daha büyük bir şekilde yapma çalışmamız olacak. Termalde göz bebeğimiz olan Yoncalı ve Ilıca ile ilgili çalışmalarımız var. Son zamanlarda sıklıkla şikayetlerini aldığımız Ilıcamızda güzel tesisler yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Tesis yapımları devam etmekte. Belediye olarak kendimize ait asfalt tesislerimizde yaklaşık 5 yılda 700 bin ton asfalt yaptık. Gelişmeler doğrultusunda şehrimize alternatif cadde ve sokaklar açıyoruz. Alt ve üst geçitlerle hem yayalarımızın hem araç sürücülerimizin işlerini kolaylaştırıyoruz. Özellikle şehrimizin alt kısımlarında kalan bölgelerin yaşadığı yağmur suyu korkusuna yapmış olduğumuz yaklaşık 77 kilometrelik yağmur suyu hattımız ile son verdik. Artık özellikle alt katlarda oturan vatandaşlarımızın evlerini bu hat sayesinde yağmur suyu basmayacak” diye konuştu.

“MUTLU İNSANLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Belediyeye ait araç parkurunda da ciddi alımlar yaparak hizmetleri belediyenin kendi araçlarıyla yaptıklarını ve belediyeyi yüklü araç kiraları derdinden kurtardıklarını, kendin değişik bölgelerine yapmış oldukları sosyal alan, parklar ve peyzaj çalışmalarıyla vatandaşların daha mutlu bir şekilde yaşam sürmelerine katkı sağlamaya çalıştıklarını da kaydeden Saraçoğlu, “Dumlupınar stadı alanının da dahil olduğu yaklaşık 75 bin metrekarelik alanını Millet Bahçesi alanı olarak ilan ettik. Burada belki bazı itirazlar olacak ama biz onları da aşacağımıza inanıyorum. Burayı da belediye sosyal tesislerimize bağlayarak yaklaşık 100 bin metrekarelik bir yeşil alanı Kütahya’mıza, insanımıza kazandırmış olacağız. Bizim amacımız mutlu insanların yaşadığı bir şehir oluşturmak. Projelerimizle bunu sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Saraçoğlu, Şehzadeler parkı alanına yapmış oldukları güneş enerji sistemi ile belediyeye aylık ortalama 45 bin lira enerji geliri elde ettiklerini aktardı.

“GÖREV VERİLİRSE SEVE SEVE HİZMETE DEVAM EDERİM”
Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Saraçoğlu, yeniden adaylığı konusunda da, parti organları ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görev vermesi halinde seve seve Kütahya’ya hizmet etmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir