Avrupalı gençler Kütahya’da

1182

5 farklı ülkeden toplam 44 genç Kütahya’da yaşayan insan hazineleri hakkında çalışmalar yaptı.

Türkiye, Bulgaristan, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya’dan toplam 44 genç “Living Human Treasures” isimli, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan Erasmus Plus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Kütahya’ya geldi.

44 katılımcı genç “Living Human Treasures” isimli, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı (www.ua.gov.tr) tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi kapsamında Kütahya’da Yaşayan İnsan Hazineleri ile ilgili çalışmalar yaptı.
Geleneksel El Sanatları Topluluğu isimli gençlik grubu üyeleri tarafından hazırlanan ve b,r organizasyon firması tarafından desteklenen proje, 1 Ekim 2018 de başlayıp 7 Ekime kadar sürdü.

Proje Koordinatörü Nuri Bilirgen önderliğinde yürütülen projede katılımcı gençler gerçekleştirdikleri faaliyetler le Kütahya’nın el sanatları, katılımcı ülkelerin yaptığı el sanatı çalışmaları, kaybolmaya yüz tutmuş sanatların tanıtımı ve çözüm önerileri hakkında araştırmalar yapıldı.

Katılımcılar Yaşayan İnsan Hazineleri hakkında grup çalışmaları, araştırmalar, sunumlar, münazara, logo çalışmaları ve kültürel çalışmalarda bulundu. Katılımcı gençler aynı zamanda düzenledikleri kültürel faaliyetler ile birbirlerinin kültürlerini yakından tanıma fırsatı da elde ederek kültür değişimine öncülük edecek.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir