Milletvekili Erbaş’tan Emet çıkartması

1031

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş bir dizi ziyarette bulunmak için Emet ilçesini ziyaret etti. İlçedeki resmi kurumları ziyaret eden Erbaş, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Esnaf ve vatandaşları ziyaret eden ve halkın sorunlarını dinleyen Erbaş ziyaretler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Emet ilçesinde acil çözüm bekleyen en önemli 2 konunun yol ve sağlık olduğunu söyledi.
Milletvekili Erbaş, dünyada stratejik öneme sahip bor yataklarının bulunduğu ilçenin yol sorunlarının henüz giderilememiş olmasının bir eksiklik olduğunu ifade ettiği açıklamasında şunları kaydetti: “Bizler de en üst düzeyde sorunun giderilmesi için çalışmalarımızı yapacağız. Bakınız bir çok ilçeyi bırakın bazı illerde bile bulunmayan büyük ve modern bir hastane ilçemize kazandırılmış. Ama maalesef bu hastane 2 doktorla hizmet vermeye çalışıyor. Bu hastaneden sadece Emet değil, Hisarcık, Çavdarhisar ve Gediz ilçemizin bazı köylerinin de yararlanabileceği düşünülürse 40 binden fazla vatandaşa 2 doktor olmaz. İlgililere konuları iletip, takipçisi olacağız.”
Emet’in doğal ve termal zenginliğinin mutlaka tanıtıma ihtiyacı odluğunu belirten Erbaş, “Tabi yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirmek için yolların acilen yapılması ilk şart. Bu sağlandığında etkin bir tanıtımla termal yatırıcımlar bölgeye çekilebilir” dedi.

ERBAŞ’TAN BAŞKAN KOCA’YA ZİYARET
Milletvekili Erbaş Emet ziyaretlerinde belediye başkanı Mustafa Koca’yı makamında ziyaret etti. Belediye çalışma ve projeleri hakkında bilgi alan Milletvekili Erbaş’a boşaltılan eski devlet hastanesinin fizik tedavi merkezine dönüştürülmesi halinde belediye olarak sıcak su tahsisi teminatını içeren dosyada sunuldu.
Başkan Koca Emet’in alt yapısının komple değişimi için hazırlanan projeler, 32 apart ve 2 yüzme havuzundan oluşan termal projesi, belediyece kurulan güneş enerji sistemleri hakkında bilgiler verdi. Erbaş ziyarette Emet’in termal zenginliğinde kapasitenin artırılarak, turizm yatırımlarının bölge ekonomisine kazandırılmasındaki öneme değinirken, ges projesi ve termal apart yapımları konusunda da iş dünyasına tanıtım ve teşvik sözü verdi. Başkan Koca ziyaretleri için Milletvekili Ahmet Erbaş’a teşekkür ederek, günün anısına gümüş tabak hediye etti.

ERBAŞ KADIN ÜRETİCİLERLE BULUŞTU
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Emet belediyesince kurulan kadın girişimci kooperatifi EMKO’yu ziyaret etti.
EMKO vasıtası ile kadın üreticilerin ekonomik faaliyetlerde bulunması ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, “Bölgemize örnek olabilecek bir kooperatifleşme. Kadınlarımızın ekonomimize katkısı ve yöresel ürünlerin tanıtılıp, ekonomiye kazandırılmasında önemli bir grev üstleniliyor. Sosyal medya pazarlama konusunda etkin kullanılır, ve özellikle çini işlerinde farklı motifler üzerinde de çalışılırsa daha fazla başarı elde edilir. Yöresel ürünler ve çini üretiminde pazarlama konusunda bizlerde gerekli desteği sağlarız” şeklinde konuştu.
Milletvekili Erbaş, ziyaretler kapsamında Emetspor, Emetliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği yöneticileri ile de bir araya gelerek istişarelerde bulundu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir