Çini sanatçısından Katar Emiri’ne çini vazoyla teşekkür

1827

Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Abdurrahman Yıldız, yaklaşık 3 ayda tamamladığı bir metre boyundaki çini vazoyu, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye Türkiye’ye vermiş olduğu desteklerinden dolayı hediye etmek istiyor.
Kütahyalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Abdurrahman Yıldız, yaklaşık 3 ayda tamamladığı bir metre boyundaki çini vazoyu, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye hediye etmek istediğini bildirdi.
Kütahya’da, çocuk yaşlardan itibaren başladığı çinicilikle yaklaşık 50 yıldır uğraşan çini sanatçısı Yıldız, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ayda yapmış olduğu çini vazoyu, Katar’ın Türkiye’ye yapmış olduğu desteklerine teşekkür etmek amacıyla Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’ye hediye etmek istediğini belirtti.
Yıllardır çini alanında birçok eser ürettiğini, en son Osmanlı saray sanatı desenleriyle yapmış olduğu bir metre uzunluğundaki bir vazoyu tamamladığını dile getiren Yıldız, şunları söyledi:
“Yaklaşık bir metre boyundaki sümbül veya gözyaşı olarak tabir edilen vazomuzu Osmanlı desenleriyle süsleyerek yaklaşık 3 ayda tamamladım. Bu vazonun yapılışına çok emek harcadım. Tabi çok emek verince de güzel bir amaca hizmet etsin, güzel bir yere verilsin istedim. Katar Emiri, ülkemizin zor zamanlarında her an yanımızda oldu. En son bu dolarda yaşanan hadiselerde Katar Emiri’nin bize maddi ve manevi destekte bulunması, bize kardeşane yakınlık göstermesi bir vatandaş olarak beni oldukça memnun etti. Katar Emiri’nin ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza olan yakınlığından dolayı, ülkemizin bir vatandaşı ve sanatçısı olarak sorumluluk bilinciyle yapmış olduğum çini vazoyu kendisine hediye etmek istiyorum.”
Kütahya’da faaliyette bulunan, Ülkemiz Değerlerini Tanıtma Kültür ve Sanatımızı Geliştirme Derneği başkanlığını da yürüten Yıldız, “Çini ve el sanatlarımızın tanınması için birçok çalışma yaptım ve yapmaya devam ediyorum. İlimize ve yurt içinde birçok sergiler açarak tanıtıma katkı sağlamaya çalışıyorum. Katar Emiri’ne hediye etmek istediğim vazo, aynı zamanda kültür ve el sanatlarımızın Katar ve Ortadoğu’da tanınmasına vesile olacaktır.” diye konuştu.
Yıldız, yapmış olduğu vazoyu Katar Emiri’ne bizzat vermek istediğini, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Büyükelçilerinden yardım istediğini de sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir