Erkan Güral en iyiler arasında

1771

Muğla’nın Marmaris İlçesinde düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 10. ayağı olan Türkiye rallisi tamamlandı.
NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ve co-pilotu Burak Koçoğlu nefesleri kesen mücadeleyi Türkiye Şampiyonası 3’üncüsü ve WRC2 grubu 9’uncusu olarak podyuma çıktı. Güral bu başarısıyla Dünyanın en iyi ilk 10 pilotu arasında yer aldı
13-16 Eylül tarihlerinde Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen 2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 10. yarışı olan Türkiye Rallisi’nde zorlu etaplar geçildi. 8 yıl aradan sonra tekrar Türkiye’de yapılan şampiyonaya 22 ülkeden 58 otomobil, 48’i Türk 116 yarışmacı katıldı. Yarışta Kütahya’dan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’da boy gösterdi.
Marmaris Netsel Marina önünde verilen sembolik start ile başlayan organizasyonda, Cuma günü Çetibeli, Ula, Çiçekli, Cumartesi günü Yeşilbelde, Datça ve İçmeler, son günü olan Pazar ise Marmaris, Ovacık ile Gökçe etapları geçildi. 133 kanalın canlı olarak yayınladığı yarışı 800 milyon insanın takip etti. Skoda Fabia R5 ile WRC2 grubunda yarışan Erkan Güral, yarışı 9’uncu olarak tamamladı. Güral Türkiye Şampiyonasında ise 3’üncü olarak podyuma çıkıp, kupa sevinci yaşadı.
WRC 2 kategorisi, Dünya Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden takımlar arasında yer alan Güral ve co-pilotu Burak Koçoğlu, takım arkadaşı Burak Çukurova ile birlikte podyuma çıktı. İngiltere, Şili, Polonya ve Portekiz ekiplerinin olduğu yarışı başarıyla tamamlayan Erkan Güral, “Dakar Rallisini aratmayacak nitelikte geçilen etaplar sonunda Türkiye Şampiyonasını 3’üncü , WRC2 grubunu ise 9’uncu olarak bitirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ralli bitti, yüzler gülüyor. Yarış kariyerimin en uzun ve en zor mücadelesini başarıyla bitirdik. Dünyanın en iyi pilotları arasında ilk 10 içerisinde bulunabilmek muhteşem bir duygu” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir