Kütahya’dan Suriye’ye yardım

953

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği tarafından, ‘3 milyon İdlibli yardım bekliyor’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Suriye’deki savaş mağdurları için toplanan bir tır yardım malzemesi, bölgeye gönderildi.
Dernek başkanı Mustafa Yenipazar, yaptığı açıklamada, dernek olarak bölgede yaşananlara duyarsız kalmadıklarını ve her fırsatta hayırseverlerden toplanan yardımları savaş mağdurlarını gönderdiklerini belirtti.
İdlib’de 3 milyonu aşkın insanın yaşadığını ve olası bir saldırı sonucu vatanlarını terk etmek zorunda kalacak olan vatandaşların en az 250 bin tanesinin Türkiye’ye doğru hareket etmesinin beklendiğini belirten Yenipazar, şunları kaydetti: “Suriye’deki çalışmalarını 10 koordinasyon merkeziyle sürdüren İHH’nın kurduğu 6 konteyner kent ve 27 çadır kentte 150 binden fazla insan yaşıyor. 61 fırın, 30 mutfak ile mültecilere yemek ulaştırılıyor. 35 ücretsiz giyim mağazasıyla mülteciler ihtiyaçlarını karşılıyor. 14 tesisle sağlık hizmeti veriliyor. Olası bir göç dalgasının gelmesi durumunda zaten imkanların yetersiz olduğu kamplarda ciddi insani kriz oluşacaktır. Bu krizi kontrol altına alabilmek için çadır, hijyen ve sağlık ürünlerinin yanı sıra gıda malzemelerine ihtiyaç var. Biz İHH olarak elimizden geldiğince hayırseverlerimizin yardımlarını bölgeye ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu anlamda hayırseverlerimizden yardımlarını sürdürmeyi istiyoruz.”
Daha sonra yardım malzemelerini taşıyan ve içerisinde 500 çuval un, giyecek ve diğer gıda maddelerinden oluşan bir tır yardım malzemesi bölgeye gönderildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir