Döviz bahanesiyle zam yapanlara AMAN DiKKAT!

954

Kütahya Bakkallar ve Esnaf Odası Başkanı Salih Aslan, dövizdeki artışı bahane göstererek zam yapan işletmelere fırsat verilmemesi gerektiğini bildirdi.
Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dolar ve Euro’daki artışa bağlı olarak, alakasız birçok ürüne zam yapıldığını belirtti.
Yapılan zamlara karşı olduklarını dile getiren Aslan, şöyle konuştu: “Ülkemiz ekonomisinin içinden geçtiği zor ve sıkıntılı süreçte son günlerde meydana gelen satışa arz edilen ürünlerin fiyatlarının olumsuzluklardan etkileniyormuş gibi hareket edilerek tüketiciye sunulan mal, ürün veya hizmetin satış fiyatlarında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapıldığı gözlemlenmiştir. 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun kapsamında tüketicinin ekonomik menfaatleri gözetilmesi hususunda ve aldatıcı ticari uygulama yapanlara karşı yetkililerimizin denetimleri artırması önem kazanmıştır. Bu vesile ile gerek zabıta yetkililerimiz gerek maliye yetkililerimiz fırsatçılara göz açtırmamalı ve gerekli cezai işlemi yapmalıdır. Ekonomik kriz çığırtkanlığı yapan fırsatçılara taviz verilmemelidir.”
FIRSATÇILARA GEREKEN
CEVABI VERECEĞİZ
Tasarruf çağrısında da bulunan Aslan, “Böyle zor günlerde hepimizin tasarruflu olması gerekiyor. Vatandaşlarımız sokaklarındaki bakkallarından ihtiyaçları kadar ve bütçelerine göre alışverişlerini yapsınlar. Bakkal tezgahlarımızda her bütçeye, her kesime hitap eden yerli ürünlerimiz vardır. Kara gün dostu olan bakkal esnafları, milletin ve devletin yanındaki duruşundan asla taviz vermeyecektir. Bu günleri hep birlikte aşarak fırsatçılara gereken cevabı vereceğiz.” dedi…82’de

ETİKET OYUNLARINA DİKKAT!
AVM’ler ve bazı zincir marketlerin birçok ürün gruplarında gramaj düşürerek örtülü zam ve fiyat etiketiyle ambalaj oynaması yaptıklarını da kaydeden Salih Aslan, “Özellikle gıda üzerindeki etiketler sürekli olarak yeniden düzenleniyor. Ürünlerin etiketinde, adedinde ya da gramajında oynamaların yapıldığını dikkat ederek anlayabiliriz. Yeniden uyarıyoruz, lütfen etiket oyunlarına dikkat edelim ve ihtiyacımız kadar alışveriş yapalım.” uyarısında bulundu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir