Kütahya kültürü Macaristan’da tanıtıldı

1541

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç, Macaristan’ın Kaposvar Üniversitesinde ders verdi, sempozyum düzenledi ve sergi açtı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç, Erasmus+ Personel Hareketliliği kapsamında Macaristan’daki Kaspovar Üniversitesinde ders verdi, sempozyum düzenledi ve fotoğraf sergisi açtı.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alan Kütahya’nın önemli kültürel miraslarından çini, nakış ve el sanatlarının daha iyi tanıtılması için Kaspovar Üniversitesinde üç ayrı sergi açan Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yazkaç, üniversitemizin ve Kütahya’nın kültürel değerlerinin tanıtımına büyük katkı sağladı. Kütahya Folklorun mirasları Kütahya Danelerinin İğne Oyalarının ve Nakışlarının Fotoğraf sergisini Kaposvari Egyetem Müveszeti Kar – KB Galleri’de açan Yazkaç, ayrıca Kütahyalı Tasarımcı Cemile Gül’ün kıyafetlerinin fotoğraflarının yer aldığı Kütahya Kadın Kıyafetleri ve Folkloru ile üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencileri tarafından hazırlanan Kütahya Çini Motiflerinin Özgün Baskı Tekniğinde Yorumlanması konulu baskı sergilerini de sanatseverlerin beğenisine sundu.
Kaspovar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin Macar öğrencilerine uygulamalı olarak ebru sanatı dersi veren Pınar Yazkaç, İznik Çini Sanatını Kütahya’da yaşatan Mehmet Gürsoy’u ve onun çini sanatını anlatan bir konferans da düzenledi.
Macaristan’da bulunduğu 3-7 Eylül tarihlerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya’nın tanıtımını yapan Yazkaç, ziyaretinin iki ülke ve üniversiteler arası iletişim ve ortak işbirliği açısından oldukça faydalı ve verimli geçtiğini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak; Türkiye’yi, Kütahya ilinin kültürel mirasını, kültürünü ve sanatını tanıtmak, Türkiye’nin diğer ülkeler ile dostluğunu ve kültürel alışverişini geliştirmek ve arttırmak amacıyla bu serginin önemli olduğunu ifade etti.
Yazkaç, Kapoşvar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pal Hatos ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Peter Appelshotter ve Prof. Dr. Erzsebet Lieber’i 1.Uluslararası Ahmet Yakupoğlu Şehir, Sanat ve Tasarım Sempozyumu’na davet ederek ziyaretini tamamladı.
RAMAZA DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir