Yerli Üretim DUSCART DPÜ’nün gururu oldu

1636

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi DUSCART ekibi TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları 2018’in Elektromobil kategorisinde yerli elektrik motorunu üreten ve yarışan beş takımdan biri olmayı başardı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Elektrik-Elektronik, Makina ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinin öğrencileri tarafından 2006’da kurulan DUSCART (Dumlupınar University Solar Car Team), TÜBİTAK’ın Alternatif Enerjili Araç Yarışları (Efficiency Challenge) Elektromobil kategorisinde yarıştı.
Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan DUSCART ekibi, TÜBİTAK’ın katılımcı üniversitelerden talep ettiği 4 adet zorunlu yerli ürün geliştirme koşullarından üçü olan motor, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi ile yardımcı komponentlerden batarya paketlemesi ve telemetri sistemini üniversitemizin Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makina Mühendisliği laboratuvarlarında tamamen yerli parçalarla üreterek elektrikli aracı da başarılı bir şekilde kullandı.
Ekip, elektrikli DUSCART aracı ile katıldığı bu organizasyonun yapılan final yarışında 60 katılımcı arasında 10. sırayı elde etti.
DUSCART ekibi, teknik anlamda amacın yerli üretim olduğu bu etkinlikte Türkiye çapında katılımcı takımlar arasında elektrik motorunu kendi üreten ve yerli motoru ile yarışan 5 ekipten biri olarak önemli bir başarıya imza attı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir