Özel Kütahya Tek Fen ve Teknoloji Lisesi açıldı

1571

Tekdemir Eğitim Kurumları bünyesinde kurulan ve Kütahya’nın ilk ve tek özel Fen ve Teknoloji Lisesi olma özelliğine sahip Özel Kütahya Tek Fen ve Teknoloji Lisesi düzenlenen törenle açıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan Tekdemir Eğitim Kurumları sahibi ve okulun kurucusu Ahmet Tekdemir, Kütahya’ya Fen ve Teknoloji alanda eğitim verecek olan bir okulu kazandırmanın heyecan ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.
Eğitim işinin oldukça kıymetli ve önemli olduğunu dile getiren Tekdemir, şöyle konuştu: “Yıllarca ticaret içerisinde birçok alanda faaliyet gösterdim. Fakat eğitim işinin çok değerli ve kıymetli olduğunu geçtiğimiz yıl Milas’ta kurduğumuz okulumuzla gördüm. İnsanların doğru bir şekilde yetişmesine, devletine, milletine ve memleketine, ailesine, çevresine duyarlı bir birey olarak yetişmesine katkı sağlamak için Tek Fen ve Teknoloji Lisesini açmış bulunuyoruz. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte bu tür okullar geleceğimizin daha emin adımlarla, istediğimiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına vesile olacaktır.”
“EĞLENCELİK BİR OKUL
DEĞİL, ÖĞRENCİLİK
BİR OKUL”
Eğitim sürecinin kolay bir iş olmadığını, kendi okullarını diğerlerinden farklı kılan özelliğinini eğitim sistemine bakış açıları olduğunu ifade eden Tekdemir, şöyle devam etti: “Bu süreç uzun ve yorucu olduğu kadar huzurlu ve mutlu edici bir süreç. Biz burada yetiştirdiğimiz bütün çocuklarımızın en önemli üniversitelerin istedikleri en güzel bölümlerini en güzel puanlarla kazanması için bu yola çıktık. Diğer okullardan farkımız bizim tamamen eğitim sistemine bakış açımızdan kaynaklanıyor. Her şeyden önce kişiye, birebir eğitime odaklı ve tamamen eğitime odaklı bir çalışma prensibini kullanmak zorundayız. “Eğlencelik bir okul değil, öğrencilik bir okul” noktasından hareket ederek bu okulu faaliyete geçiriyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de bizim burada yetiştireceğimiz öğrenciler ülkemize ve memleketimize hayırlı insanlar olacaktır. Bu süreçte bize destek olan ve açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum.”
“ÖZEL OKULLAR EĞİTİM
KALİTESİNİ
YÜKSELTECEKTİR”
Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş da burada yaptığı konuşmada, kendisinin de bir eğitimci olduğunu hatırlatarak özel okulların eğitim kalitesini yükselteceğine inandığını belirterek şunları kaydetti: “Kendim bir eğitimci olduğum için ilimizde yeni açılan eğitim kurumlarını duydukça gerçekten mutlu oluyorum. Eğitimim kalitesinin artırılması noktasında özellikle özel anlamda okulların açılmasının kaliteyi yükselteceğine inanıyorum. Eğitim milletlerin kalkınmasında çok önemli bir rol alıyor. Bu tür okullarımızın şu anki nesilleri değil 2040’ların, 2050’lerin Türkiye’sini yönetecek insanları yetiştirecek okullar olması hasebiyle de çok önemli. İnşallah bu okullardan mezun olan çocuklarımız 2040’larda Türkiye’nin hak ettiği süper devletler liginde yer almasını umduğumuz dönemde görev alacaklarına inanıyorum. Bu açıdan, milli ve manevi değerlere bağlı, fen ve teknolojiyi özümsemiş, geçmişini ve geleceğini iyi hesap etmiş nesillerin yetişmesinde bu tür okullarımız önem arz etmektedir. İnşallah burada vatanımıza, milletimize bağlı çalışkan nesiller yetişir de memleketimiz biraz daha yükselir. Bu anlamda okulun açılışında emeği geçen müteşebbis kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”
Çok sayıdaki katılımcı ve davetli, konuşmaların ardından okulu gezdi. Törende katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
Yunus Emre Mahallesi Mescid-i Aksa Caddesi üzerinde bulunan Özel Tek Fen ve Teknoloji Lisesi, bin metrekare kapalı alana sahip. 6 katlı olan okulda 17 derslik, 3 laboratuvar, çok amaçlı salon, kapalı spor salonu, sadece İngilizce konuşulan kafeterya, akıl ve zeka atölyeleri bulunuyor.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir