Şizofreni ile Yaşam Derneğinden gözleme etkinliği

973

Kütahya Şizofreni ve Yaşam Derneği, üyelerine yönelik gözleme etkinliği düzenledi.
Dernek Başkanı Hasan Ünal, Kütahya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bahçesinde düzenlene etkinlikte yaptığı konuşmada, şizofreni hastalarına ve yakınlarına sosyal destek vermek amacıyla 4 yıl önce derneği kurduklarını hatırlattı.
Şizofreni hastalarına toplumda ön yargı ile yaklaşıldığını, bu algıyı değiştirmek için çalıştıklarını dile getiren Ünal, şunları kaydetti:
“Amacımız, hastalarımızı topluma kazandırmak. Çünkü aileden bir kişi hasta olduğu zaman aile tamamıyla bu durumdan etkileniyor. Dernek olarak onlara destek vermek, sahip çıkmak, psikolojilerini düzeltmek adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Toplum bu insanlarımıza deli gözü ile bakıyor ve onlar deli değil bizden daha akıllı. Bu hastalara hep birlikte sahip çıkalım.
İhtiyacı olan kardeşlerimize kurum ve kuruluşlardan gönüllülerden destek alıp onlara yardım ediyor ve evlerine temizliğe gidiyoruz. Sadece bir gün değil onlara her gün etkinlik yapıyoruz. Onların en büyük desteği moral. Moral olduğu zaman onların hastalığı falan kalmıyor ve unutuluyor. Onlar üzüldüğü zaman hastalıkları artıyor.”
Etkinlik, dernek üyeleri ve yakınlarının hazırlamış olduğu gözleme ikramı ile dernek üyelerinden oluşan müzik grubunun şiir ve müzik dinletisi ile sona erdi..
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir