DPÜ’ye rekor hibe

884

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında yapılan proje başvurularında Arjantin, Bosna Hersek, Brezilya, Cezayir, Fas ve Ukrayna ülkeleri için toplamda 271 bin 40 Euro hibe hak ederek, süreç içindeki 44 üniversite içerisinde 6. sırada yer aldı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından, Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında yapılan proje başvurularında üniversite, Latin Amerika, Batı Balkanlar, Doğu Ortaklığı ve Güney Akdeniz kategorilerinde birinciliği, genel sıralamada da altıncılığı elde etti.
Arjantin ve Brezilya ülkeleriyle hareketlilik yapmaya hak kazanan tek üniversite olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Bosna Hersek, Cezayir ve Ukrayna ülkeleri için verilen hibelerde en yüksek, Fas için ise en yüksek ikinci hibeyi almaya hak kazandı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğünde görev alan akademisyenler, elde edilen bu başarının ardından yeni dönemde nasıl bir yol haritası çizileceğini görüşmek üzere Rektör Prof. Dr. Remzi Gören’le rektörlük makamında bir araya geldi.

“TÜRKİYE’NİN EN KÖKLÜ EĞİTİM KURUMLARIYLA REKABET EDİYORUZ”
Toplantıda üniversitenin başarısını değerlendiren Prof. Dr. Remzi Gören, “Genel tabloda elde ettiğimiz konumu korumamız ve bunu daha da üst sıralara yükseltmemiz gerekiyor. Genç bir üniversite olarak ODTÜ, Hacettepe, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarıyla rekabet halindeyiz. Bu başarımızı sürdürürsek ilk üçte yer almamız hiç zor olmayacaktır. Önümüzde İstanbul’dan ve Ankara’dan ikişer, Samsun’dan da bir üniversite var. Tamamı büyükşehirlerde yer alan üniversiteler. Bizim bu büyükşehirlerde yer alan pek çok üniversiteyi geride bırakmamız üniversitemiz ve Kütahya’mız açısından çok önemli” dedi.
Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında üst sıralara yükselmek için yapılan çalışmaların tabana yayılması gerektiğine dikkat çeken Rektör Gören, “Yeni dönemde yaptığımız çalışmaların üniversitemizin en üst biriminden en alt birimlerine ve öğrencilerimize duyurulması çok önemli. Bunu sağlayarak tüm üniversiteyi aynı amaç doğrultusunda bir araya getirebiliriz. Bu hedeflediğimiz başarılara ulaşmamızı daha da kolaylaştıracaktır” ifadelerini kullandı.

“YENİ DÖNEMDE DAHA BÜYÜK ÇAPLI İLİŞKİLER HEDEFLİYORUZ”
Üniversitenin bu başarısında önemli paya sahip olan akademisyenlerden Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Oktay Şahbaz, “Hazırladığımız projelerle Arjantin ve Brezilya’dan proje alan tek üniversite olmayı başardık. Bu başarıyı da Türkiye’nin en köklü ve bu alanda çok fazla deneyimi olan üniversiteleri geride bırakarak elde ettik. Yeni dönemde proje yapacağımız ülkelere projeye ilişkin süreçleri aktarmamız gerekiyor. Gelecek dönemde neden Japonya, Kore, Rusya ve ya Malezya’dan da fon almayalım?” diye konuştu.
Başarıyı getiren şeyin birlikte aynı amaç için çalışmak olduğuna dikkat çeken Şahbaz, “Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Kendilerine pek çok üniversitedeki meslektaşlarına göre çok daha iyi olduklarını da sürekli ifade ediyorum. Kazanılan bu başarı zaten bunun bir göstergesi. Ancak şimdi daha büyük başarılar kazanmamız gerekiyor. Yeni projelerle birlikte yeni ve daha büyük çapta ilişkiler kurmayı hedefliyoruz. Projelerimizi hazırlarken yabancı dil desteğini göz ardı etmiyoruz. Böylece proje konularına ilişkin bilgisi olan tüm akademisyenlerimizin üniversitemizi temsil etmesinin önünü açıyoruz” şeklinde konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir