Yaz okulu öğrencileri farkındalık için çöp topladı

908

Kütahya’da belediye öncülüğünde Kent Ormanı piknik alanında bir araya gelen yaz okulu öğrencileri, farkındalık oluşturmak amacıyla çöp topladı.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kütahya Şubesinin başlattığı yaz okuluna katılan öğrenciler, Kütahya Belediyesinin öncülüğünde öğretmenleriyle birlikte Kent Ormanı mesire alanında çöp topladı.
Mesire alanında gruplara ayrılan yaklaşık 100 öğrenci, ellerine eldiven takarak çöpleri toplayıp poşetlere doldurdu.
Çöp toplama etkinliğine katılarak öğrencilerle birlikte çöp toplayan belediye başkanı Kamil Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.
Öğrencilerin açılan yaz okulları boyunca çeşitli alanlarda eğitim gördüklerini, bu eğitimlerden bir tanesinin de çevre bilinci olduğunu dile getiren Saraçoğlu, şunları söyledi:
“Çevre bilinci, çevreyi ve ormanı koruma bilinci ile hareket eden öğrencilerimiz bugün Kent Ormanımızda bulunan mesire alanını temizleme girişiminde bulundular. Biz de onları yalnız bırakmadık, onlarla beraberiz. Kütahya’mız yüzde 56’sı ormanlarla kaplı bir şehir. Bunun yanında şehrimizde birçok mesire alanımız mevcut. Biz belediye olarak şehrimizi temiz tutmak adına çalışmalar yapıyoruz. Ama şehirler sadece belediyelerin yaptığı çalışmalarla temiz olmaz. İnsanlarımızın da çevre bilinci ile hareket ederek hem şehri hem mesire alanları temiz tutması da çok çok önemli. Burada çocuklarımız çok güzel bir iş yapıyorlar. Ayrıca çocuklarımıza bu anlamda önemli görevler de düşüyor. Aileleri ile birlikte pikniğe gelen çocukların büyüklerini çöpleri yerlere atmamaları konusunda uyarmaları bizim söylememizden daha etkili olacağına inanıyorum.”
TÜGVA İl Temsilcisi Orhan Yener Kaytancı da ormanların insanların en büyük sermayesi olduğunu, onları korumak adına bilinçli bir neslin yetişmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Ormanların korunması ve piknik yapılan alanların temiz tutulması dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına yaz okulu öğrencileri ile birlikte etkinlik düzenlediklerini ifade eden Kaytancı, “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynaklarıdır. Kullandığımız birçok eşyayı ormanlarımızdan karşılıyoruz. Ormanları korumak için orman yangınlarının önüne geçmek gerekir. Ormanların yanması insanoğlunun dikkatsizliğinden ortaya çıkmaktadır. Pikniklerde ateşin söndürülmeden bırakılması koskoca bir ormanın yanmasına sebebiyet verebiliyor.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir