Kadınlara yönelik girişimcilik kursu açıldı

1031

Aslanapa ilçesinde, İlçe Tarım Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliği ile kadınlara yönelik girişimcilik kursu açıldığı bildirildi.
İlçe Tarım Müdürü Tacettin Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede bulunan girişimci kadınlara destek olmak amacıyla zaman zaman kurslar düzenlediklerini belirtti.
Kursların, kadın girişimcilerin KOSGEB desteğiyle iş kurabilmelerine olanak sağladığını dile getiren Işık, şunları söyledi:
“Genç girişimci bayanların özellikle bu kurstan faydalanmalarını istiyoruz. Bu kurslarımız sonunda kursiyerlerimize girişimcilik belgesi veriliyor. Örneğin girişimcilik belgesine sahip, hayvancılık yapan bir bayan, işini geliştirmek istediğinde bununla ilgili bir proje hazırlayıp KOSGEB’e başvuruda bulunabiliyor. KOSGEB’in projeyi uygun bulması halinde girişimciye destek veriyor. Bu sayede kadın girişimcilerimiz iş sahibi olabilmekteler.”
Kursa 30 kursiyerin katıldığını ve toplam 32 saat eğitim verileceğini ifade eden KOSGEB eğitmeni Kudret Armağan da “Aslanapa ilçesi tarım ve hayvancılığı ön planda olan bir yer. Kursa beklediğimizin üzerinde talep oldu. KOSGEB olarak girişimcilik eğitimlerini oldukça önemsiyoruz. Erkelere yüzde 70 hibe destek verilirken kadınlara yüzde 90 oranında destek verilmekte. KOSGEB proje hazırlayıp başvuruda bulunan girişimci kadınlara toplamda 150 bin liraya kadar destek veriyor.” dedi.
Girişimci belgesi almak ve iş kurmak için kursa katıldığını kaydeden kursiyerlerden Azime Aytaş ise “Devletimiz sayesinde kadınlara destek verilmesi gurur verici. Kadınlar bu kurslarla iş hayatına katkı sağlıyor. Buradan aldığımız eğitimle ya çini kursu ya da süt işletmesi açmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir