Erbaş, ‘Kütahya için birlikte çalışmaya hazırım’

1022

24 Haziran seçimlerinin ardından Milliyetçi Hareket Partisinden milletvekili seçilen Ahmet Erbaş, gazetecilerle bir araya geldi. Sonuçların Kütahya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Erbaş, Kütahya’ya hizmet etmek için yoğun bir şekilde çalışacağını söyledi.
“MHP OLARAK ALDIĞIMIZ OYLA İLK 5’E GİRDİK”
Kentteki bir konakta gazetecilerle bir araya gelen Erbaş, seçim sonuçlarını değerlendirerek yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kütahya’nın çok iyi bir beklentisinin olduğunun farkında olduklarını dile getiren Erbaş, şunları kaydetti: “Bize çok ciddi bir şekilde teveccüh gösteren halkımızın oylarına layık olmak için çalışacağımızdan emin olabilirsiniz. Şu anda Milliyetçi Hareket Partisi olarak Kütahya’da aldığımız oyla Türkiye’de ilk beşe giriyoruz. Bütün batı illerinde de oy oranı ve sayısı olarak rekor bizde. İl ve ilçe örgütlerimiz, ocaklarımız ve milletvekili aday bizim partimize ait bir şey değil. Milliyetçi Hareket Partisine oy vermemiş ama bizim bu duruşumuzdan genele başkanım özellikle son iki yıldır seçilmiş hükümete, seçilmiş cumhurbaşkanının arkasında olması, onun demokrasi ve cumhuriyet anlayışı bizim sahadaki en büyük artımız oldu. Bu yüzden ben 2007 ve 2011 seçimlerinde buradaydım. O zaman bizi eleştiren birçok vatandaşımız bu gittiğimizde bize çok ciddi bir sempati ile baktı. Bu sempatinin hepsi şahıslarımıza ait dersek çok ciddi bir haksızlık yapmış oluruz. Bu sempatinin altında Sayın Genel Başkanımızın dik duruşunun, erdemli duruşun, milli duruşunun çok büyük faydası oldu ki biz bunu sahada çok ciddi bir şekilde gördük. Seçim gecesi saat bir veya bir buçuk civarında AK Partili arkadaşlar miting alanı düzenlemişlerdi bizi de davet ettiler biz de riayet ettik, davetlerini kabul ettik. Orada halkın sevgisini görünce çok mutlu olduk. Aslında özlenen buymuş. Biz Cumhur İttifakıyla beraber yola çıktığımız arkadaşlarla beraber çok ciddi bir şekilde Cumhur ittifakına riayet ettik. Bizim Türkiye Cumhuriyetinde hiçbir amblemimizde, hiçbir broşürümüzde, hiçbir seçim arabamızda Cumhur ittifakı olmayan hiçbir şey yoktu. Hepsi genel merkez tarafından olamazsa olmaz kuralıyla kesinleştirilmiştir. Sayın Genele Başkanım bu konuda çok hassas. Bunun anlamı şu; herhangi bir anlaşmamız veya bir beklentimiz olduğundan dolayı değil, bu Milletçi Hareket Partisine gönül veren insanların nasıl bir dik duruş yaptıklarının, nasıl sözüne sadık olduklarının göstergesidir. Buradaki seçimlerde de bu oran çok basit bir şekilde ortaya çıkmıştır. AK Parti 207 bin civarında bir oy aldı, biz 71 bin oy aldık. Sayın Cumhurbaşkanı da buradan 268 bin oy aldı. Biz bu yola girerken amacımız ilk üçe girmekti. Üç olmasa bile beşi yakaladığımızı düşünüyorum.”
“MHP OLARAK YENİ BİR GÖRÜNTÜ ÇİZİYORUZ”
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak daha önceki çizilen portrelerin dışında genel başkanımızın da çizdiği çizgi doğrultusunda halkımıza başka bir görüntü vermek istiyoruz” diyen Erbaş, şöyle devam etti: “Şeklimize, görüntümüze, kıyafetimize, yaptığımız işlere, vekillerimizin duruşlarına, il ve ilçe örgütlerimizin duruşlarına, Kadın kollarımıza, ocaklarımıza çok ciddi bir şekilde değişim yapıyoruz. Artık Milliyetçi Hareket Partisinin içinde de dünyayı bilen, Türkiye’yi bilen söz sahibi, kendi memleketinde esnaf olan birçok sevgili kardeşimiz vekil oldu, bir kısmı çok kıl payı kaybetti ve göreceksiniz çok güzel ama güzel olduğu kadar bir o kadar terbiyeli, yetiştiği toprakları unutmayan bir nesil geliyor. Bizlerde bunun genç nesil olarak temsilcileriyiz. Tabi ki hatalarımız olacak, tecrübesizliklerimiz olacak ama bunların hepsini bir iyi niyet ölçüsünde yapacağız. Şimdiye kadar bütün konuşmalarımda aynı cümleyi söyledim; Kütahya’ya hizmeti geçmiş bütün siyasetçilere, hangi partiden olursa olsun hepsine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Rahmetli olanlara Allah rahmet eylesin. Yanımızda, karşımızda olmayan hiç kimse hakkında cevap hakkı doğuracak hiçbir şey söylemedik. Bizim amacımız yapılanları eleştirip kırmak değil ama hata gördüysek onu da söylüyoruz. Bir tık öteye nasıl götürebiliriz diye düşünüyoruz. Bu siyasi üslubumu hiç bozmayacağım. Ankara’dan ve bürokrasiden geldiğim için Ankara konusunda rahatım. Bunlar şahsi şeyler değil, kimse alıp yolu cebine koyamaz, buraya yapılan bir hastaneyi cebine koyamaz, stadı koyamaz. Küçük hesapların peşinde olmaksızın, “ben yaptım, sen yaptın yan da senin ismin duyuldu, benim ismin duyulmadı” diye bir derdimiz tasamız olmadan, birlik beraberlik içinde olmaya hazırım.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir