Kütahya’da çok partili dönem

1118

Kütahya’da 24 Haziranda yapılan seçim sonrasında son yıllarda alışık olmadığımız bir dönem de başlamış oldu. AK Parti 3 milletvekili, MHP, oyunu artırarak 1 milletvekili çıkarırken CHP ise, Kütahya’da yaklaşık 40 yıl aranın ardından yeniden milletvekili çıkardı.
Yeni Dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi aldığı yüzde 54,7’lik oy oranı ile 3 milletvekilini meclise gönderirken, MHP aldığı yüzde 18.7’lik oy oranı ve CHP yüzde 12 ile birer milletvekili gönderdiler.
KÜTAHYA 10’UNCU İL
Kesin olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan Türkiye genelinde aldığı yüzde 52.7’lik oranla Cumhurbaşkanı seçildi. Kütahya’da Cumhur İttifakı Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla destek veren 10’inci il oldu. Türkiye genelinde Erdoğan’a en fazla destek veren il Bayburt olurken, ikinci Rize, üçüncü ise Çankırı oldu. Ege bölgesinde ise Erdoğan’a en fazla destek veren il yine Kütahya oldu. Kütahya’dan ise Erdoğan’a tam destek geldi. Cumhur İttifakının (AK Parti-MHP) adayı Recep Tayyip Erdoğan’a Kütahya’dan yüzde 71,5 gibi büyük bir destek geldi. Millet ittifakını oluşturan siyasi partilerden CHP’nin adayı Muharrem İnce’ye yüzde 16, Meral Akşener’e yüzde 10, Temel
Karamollaoğlu’na ise yüzde 1 oy çıktı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir