Çocuk işçiliği ile mücadelede Mobil ekipler iş başında

1065

Kütahya’da, çocuk işçiliğinin önlenmesi kapsamında oluşturulan ‘mobil ekip personeli’ ile toplantı düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğündeki toplantıya kapsamında Kütahya Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelleriyle oluşturulan ‘mobil ekip’ katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya’da aileleri veya başka gruplar tarafından sokakta çalıştırılan veya dilendirilen çocukların istismarını engellemek amacı ile oluşturulan mobil ekiplerin saha çalışmalarına devam ettiğini belirtti.
Son yıllarda mülteci ve sığınmacı olarak alınan göç sayısının fazla olması ile birlikte sokakta çalışan, çalıştırılan ve dilendirilen çocuk sayısında da artışların olduğunu ve bu durumun saha çalışmalarını zorunlu hale getirdiğini dile getiren Turan, şöyle konuştu:
“2017 yılı ekim ayından beri bahsi geçen mobil ekipler sokakta aktif olarak saha çalışmalarını sürdürmekte, sokakta çalışan, çalıştırılan ve dilendirilen çocukların tespitini sağlamaktadır. Şimdiye kadar 106 çalışma yapılmış olup bu çalışmalarda 86 çocuk tespit edilmiştir. Tespiti yapılan çocuklar hakkında il müdürlüğümüze bağlı Kütahya Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğünce gerekli mesleki çalışmalar yapılarak çocukların ve ailelerin öncelikli ihtiyaçları belirlenmekte ve ihmal ve istismar durumları dikkate alınarak ailelere gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır. Ayrıca çocukların eğitim, sosyal ve psikolojik gelişimleri de göz önünde bulundurularak 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında çocuklar ve aileleri hakkında gerekli tedbir kararları alınmaktadır.”
Turan, kurumlar arası koordinasyon ile ramazan ayı ve yaz ayları için çalışma takvimlerinin oluşturulduğunu, halkın yoğun olarak bulunduğu sokak ve caddeler, trafik ışıkları, cami ve alış veriş merkezlerinde çalışmalar devam ettirildiğini de aktardı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir