Öğrencilerden Aktürk’e teşekkür

1017

Kütahya’da, emekli olduktan sonra topladığı kitaplar ile okullarda kütüphane kuran Zeki Aktürk’e öğrenciler teşekkür ziyaretinde bulundu.
Kütüphane memurluğundan emekli olduktan sonra kendisini adeta kitaplara adayan ve Türkiye’nin birçok ilindeki okullarda kütüphane kuran Aktürk, bağışçılar tarafından kendisine ulaştırılan kitaplarla kütüphane kurmaya devam ediyor.
Kütahya’da bulunan Şehit Cuma Dağ İmam Hatip Ortaokulunda kütüphane kurulmasına katkı sağlayan Aktürk’e, okul öğretmen ve öğrencileri teşekkür ziyaretinde bulundu.
Okullarında bir eksiklik olan kütüphanenin kurulmasına katkı sağlayan Aktürk’e şükranlarını ileten öğrenciler, “Okulumuzun kütüphanesinde kitap eksiğimiz bulunmaktaydı. Zeki ağabey sağolsun bize kitap bağışında bulunarak kütüphanemizin raflarını doldurdu. Biz de bu sayede ulaşamadığımız birçok kitaba ulaşmış olduk. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.
Okumayı ve kitapları çok sevdiğini ifade eden Aktürk de, “Kütüphanecilik işini de çok sevdim. Emekli olduktan sonra da bu işi devam ettirmek istedim. Önceleri elimdeki kitaplardan çeşitli okulların kütüphanelerine kitap desteğinde bulundum. Sonrasında ise bağışçıların destekleriyle Türkiye’nin birçok yerindeki okullarda kütüphane kurulmasına vesile olduk. Şehit Cuma Dağ İmam Hatip Ortaokuluna da kitap bağışında bulunmuştuk. Sağolsun öğrenciler de bize teşekkür ziyaretine gelmişler. Yeter ki öğrenciler okusun, ben her zaman onlar için kitap temin etmeye hazırım” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir