Yetimler için iftar düzenlendi

1032

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği ile Kütahya Belediyesi, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetimler ve aileleri için iftar programı düzenledi.
Belediye Sosyal Tesislerinde İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği ve Kütahya Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen iftar, Kütahya’daki yetimleri bir araya getirdi.
İftar programında, Iraklı sığınmacılardan Zilal Nazari Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptı.
İl protokolü ile yetimler ve ailelerinin birlikte iftar yaparak oruçlarını açtığı programda, yetim çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
Dernek Başkanı Mustafa Yenipazar, etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm dünyada Müslümanların ramazan ayının 15’inci gününü “Yetimler Günü” olarak değerlendirdiğini söyledi.
Kütahya’da yetim çocuklar için yıl içerisinde çeşitli etkinlikler, çalışmalar yaptıklarını belirten Yenipazar, şunları kaydetti:
“Yetim çocuklar Allah’ın insanlara birer emanetidir. Yetimler bizim için büyük önem taşıyor. Onların yüzünü güldürmek ve onları mutlu etmek için zaman zaman etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de tüm dünyada her ramazan ayının 15’inci gününde 5 yıldır kutlanan Dünya Yetim Günü nedeniyle yetimlerimiz ve aileleri ile birlikteyiz. Burada hem yetimlerimizle hem de aileleri ile bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Bu program vesilesiyle ecdadımızın ramazan aylarında yapmış oldukları bazı gelenekleri de yaşatma fırsatı buluyoruz.”
Yenipazar, programa destek veren hayırseverlere de teşekkür etti.
Programa, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı ve Ahmet Tan, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz ve hayırseverler de katıldı.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir