Kütahya çinisi Çin’de

1555

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çin’de düzenlenen etkinlikler kapsamında Hong Kong Müzesi Sanat Galerisinde ‘Çağdaş mavi ve beyaz’ isimli Türk Çinisi sergisi açıldı. Sergide, dünyaca ünlü çini sanatçısı Sıtkı Olçar’ın kızı Nida Olçar ve Mehmet Gürsoy eserlerini sergileniyor.

2018 yılının Çin’de Türkiye turizm yılı ilan edilmesinin ardından başlayan etkinlikler sürüyor. Türk kültürünü anlatan birçok etkinliğin düzenlendiği programlara 1 Haziran – 19 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kütahya Çinisi de damgasını vuracak. UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi olarak seçilen Dünyaca ünlü çini sanatçısı Sıtkı Olçar’ın kızı Kültür Bakanlığı Sanatçısı Nida Olçar ve UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi unvanı verilen diğer Kütahyalı sanatçı Mehmet Gürsoy’un eserlerinin yer aldığı sergi Hong Kong Müzesi Sanat Galerisinde açıldı.

YURT DIŞINDA 80 GÜN AÇIK KALACAK İLK SERGİ

Dün açılış resepsiyonu sonrasında Hong Kong Üniversitesinde canlı performans çini yapımı sergisinin de düzenleneceği serginin açılışı, Hong Kong Konsolosu Korhan Kemik’in de katılımıyla gerçekleştiriliyor. Türk çinilerinin Çin’de görücüye çıktığı için heyecanlı olduğunu ifade eden Çini sanatçısı Nida Olçar, “Türkiye’yi temsilen yurt dışında 80 gün açık kalacak ilk sergi olmasının gururunu yaşıyoruz” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir